Agenda Constructiilor
Luni, 25 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - Oana Özmen: Nicio initiativa nu va genera schimbare daca este facuta de la birou
Oana Özmen: Nicio initiativa nu va genera schimbare daca este facuta de la birou
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 26 Aug 2021 15:12
Miercuri, 25 august a.c., Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS) a avut o intrevedere cu deputata Oana Özmen, membra in Comisia de Eficienta Energetica, si cu Neculai Tanase, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, pe teme ce au variat de la modalitati privind eficientizarea energetica, normative europene si legislatie romaneasca, pana la subiecte actuale, precum cresterea accelerata a pretului materiilor prime si, implicit, a produselor destinate domeniului constructiilor. Intrevederea se inscrie in seria de intalniri initate de Oana Özmen cu actorii principali din sectorul privat, oameni direct implicati in industria eficientei energetice, in perspectiva elaborarii unor viitoare initiative legislative corecte, documentate si eficiente.
"Am initiat intalniri cu asociatiile profesionale din domeniu, intrucat sunt interesata, in mod real, de problemele pe care le intampinam, la momentul actual, in domeniul eficientei energetice. Am fost placut surprinsa de deschiderea tuturor reprezentantilor pe care i-am intalnit si de dorinta lor de a ne furniza informatii corecte, actuale si concrete. Am sustinut, inca de la inceputul mandatului meu, ca orice initiativa sau proiect de lege trebuie realizate in discutii ample si argumentate, nu doar de la inaltimea biroului parlamentar. Este nevoie sa coboram la firul ierbii si sa incepem sa construim legi corecte, documentate, fara a mai lasa loc de intrepretari care produc haos", a declarat Oana Özmen.
La randul sau, Neculai Tanase a subliniat, in cadrul intalnirii cu membrii ROMEPS, faptul ca “este absolut necesar ca autoritatile statului sa aiba un parteneriat real cu mediul de afaceri din Romania. De asemenea, un resort fundamental pe care trebuie sa il dezvoltam este cel al resursei umane specializate, care sa stie sa identifice problemele, sa aplice corect legile si sa ofere solutii. Specialistii sunt un pilon structural fara de care nu putem schimba nimic, in niciun domeniu, indiferent de cat de mult ne dorim noi acest lucru. Sunt un partener de incredere al mediului privat si ofer oricand suportul meu oricarei initiative ce are ca scop final o imbunatatire a cadrului legislativ legat de eficienta energetica".
La finalul intalnirii, Serban Cazanisteanu, presedintele ROMPES, s-a declarat impresionat de initiativa autoritatilor: "Suntem incantati si salutam abordarea doamnei deputat Oana Özmen, alaturi de domnul Secretar de Stat, Neculai Tanase. Noi, reprezentantii industriei EPS, am fost si vom ramane mereu deschisi schimbului de informatii, la fel de mult cum ne intereseaza si un feedback corect si transparent. Daca pana acum dialogul cu autoritatile din domeniu a fost unul destul de anevoios, intalnirea de astazi ne ofera un orizont spre o schimbare de care Romania are nevoie. Sunt necesare politici coerente si clare, cu atat mai mult cu cat avem resursele necesare pentru a atinge toate tintele de energie regenerabila si eficienta energetica. Noi, si ceilalti actori esentiali din piata, ne dorim ca deschiderea si implicarea pe care le-am vazut astazi sa fie preluate si amplificate de cat mai multi decidenti politici".
***
Asociatia ROMEPS, infiintata in anul 2004 (din 2011 activand sub aceasta denumire) isi propune sa promoveze pe piata din Romania un standard de calitate pentru producatorii de polistiren si sa vegheze la respectarea reglementarilor. Impreuna cu partenerii de la Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat si Asociatia Romana de Dreptul Constructiilor, organizatia isi propune sa dezvolte programe de crestere a nivelului lucrarilor in constructii si sa mentina un dialog constant si sustinut cu autoritatile. 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulgamma_2021jungheinrichAUTODESKALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
In curand editia
OCTOMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
hidroplasto
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Acvatot 2019
leviatan
rigips
CELCO 2020
cv water 2021
hilti

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
bienala
ef-de-n
econet
AICPS_30
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere