Agenda Constructiilor
Sambata, 08 Mai 2021
 
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - PPG: Cererea precara pe segmentul acoperirilor industriale impune ajustari de pret
PPG: Cererea precara pe segmentul acoperirilor industriale impune ajustari de pret
Izolatii & Finisaje Publicat de Cosmin Dincu 17 Ian 2020 06:57
Oficialii holdingului de origine nord-americana PPG, cu sediul central in Pittsburg – SUA, care integreaza si afacerile Deutek, au anuntat, recent, ca vanzarile nete din operatiuni continue, aferente anului trecut, au scazut cu -1,5% fata de 2018. Rezultatele includ impactul nefavorabil al cursului de schimb (-3%), respectiv o scadere organica de -1% si un aport pozitiv de +2% al vanzarilor efectuate de noile entitati ce au facut obiectul unor achizitii strategice. De asemenea, aceste rezultate reflecta noua structura a grupului, ce a renuntat la afacerile cu vitraje si cu fibra de sticla, focalizandu-se exclusiv pe dezvoltarea activitatii principale, din domeniul vopselelor, lacurilor si materialelor speciale.
„PPG a consemnat, totusi, o performanta solida in perioada de referinta, continuand sa implementeze diverse actiuni strategice pentru consolidarea pozitiei de lider global in industria de lacuri si vopsele. Pe noile baze de calcul, vanzarile din operatiuni continue s-au cifrat la aproximativ 15,1 miliarde USD (-1,5%), ceea ce ne-a permis sa continuam politica de returnare a unor lichiditati catre actionari, achitand in acest sens mai mult de 800 milioane USD sub forma de dividende si rascumparari de actiuni. Cheltuielile de capital au fost de 415 milioane USD, in timp ce datoria totala nu a depasit 5 miliarde USD, alte 1,3 miliarde USD constituind lichiditati si fonduri pentru investitii pe termen scurt”, a declarat Michael H. McGarry, presedinte si CEO al PPG.
In acest context, conducerea PPG reia angajamentul de a investi in dezvoltarea de produse si solutii inovatoare pentru clientii sai, imbunatatind continuu performantele operationale. In opinia managerilor corporatiei, aceasta este o formula excelenta pentru crearea de valoare pe termen lung, totul fiind coroborat cu aportul unei echipe de profesionisti si cu acela al unei pozitii strategice si financiare optime, pentru a continua drumul spre o crestere sustenabila.
„Ca perspective, la nivelul lui 2020, urmeaza sa implementam o serie de masuri pentru a asigura sustenabilitatea pe termen lung a grupului. Ne focalizam atentia pe generarea unei cresteri organice solide a vanzarilor, de pana la +3%, precum si pe trendurile viitorului, cum ar fi mobilitatea, lucrand impreuna cu clientii pentru a identifica solutiile potrivite”, a mai subliniat Michael H. McGarry.
Deocamdata, pe regiuni, desi se observa inca din ianuarie a.c. o reluare modesta a cererii in China, la nivelul anului in curs se estimeaza ca in SUA si Europa comenzile vor fi relativ modeste pe segmentul industrial. Cel mai probabil, se va remarca o majorare cantitativa ceva mai consistenta incepand cu al doilea semestru din anul 2020. Insa, incepand cu 1 ianuarie 2020, vor fi aplicate noi ajustari de pret, de pana la +10%, pentru sistemele PPG de acoperire industriala, atat din motive ce tin de combaterea inflatiei, cat si ca urmare a mentinerii capacitatii corporatiei de a promova in mod consecvent produse inovatoare.
Mai trebuie subliniat ca rezultatele financiare din 2018 ale grupului cu sediul central in Pittsburgh- Pennsylvania (SUA), activ in 70 de state de pe mapamond, au indicat vanzari nete din operatiuni continue in valoare de 15,4 miliarde USD. In Romania, solutiile PPG sunt livrate prin intermediul companiei Deutek, care promoveaza pe plan national brandurile Danke, Oskar si Superweiss.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLBIMgamma_2021TERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
cv water 2021
strabag nivel 1
Acvatot 2019
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere