Agenda Constructiilor
Duminica, 24 Iunie 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ARAD: Fondurile transfrontaliere utilizate pentru modernizarea infrastructurii
ARAD: Fondurile transfrontaliere utilizate pentru modernizarea infrastructurii
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 12 Mar 2018 18:24
Sergiu Bilcea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad, a prezentat proiectele finantate prin fonduri transfrontaliere care vor fi folosite pentru reabilitarea unor drumuri din judetul Arad.
„Trecem intr-o noua etapa pentru finantarea reabilitarii a patru tronsoane de drumuri judetene, aflate in zona transfrontaliera, este vorba despre Curtici - Macea - Sanmartin, Sanmartin - Socodor, Socodor - Nadab si centura de ocolire a orasului Curtici. Speram ca anul acesta vom incheia procedurile si licitatiile iar anul viitor vom putea incepe lucrarile care pot fi gata in 2020. La aceste tronsoane, finantate din fonduri transfrontaliere, se vor adauga si alte drumuri aflate in zona de vest a judetului, pe care le vom finanta din fonduri proprii: Nadlac-Peregu Mare, Macea-Dorobanti (portiunea ramasa de reabilitat), Graniceri-Pilu si Pecica-Turnu, pentru a avea o retea moderna, care sa lege cele patru orase din zona de vest: Nadlac, Pecica, Curtici si Chisineu-Cris”, a detaliat Sergiu Bilcea strategia privind drumurile judetene din zona de frontiera.
„Este important pentru aradeni sa stie ca avem o strategie clara pentru drumurile judetene, pe care o vom implementa pas cu pas. Atragem bani pentru aceasta strategie din toate sursele posibile: fonduri europene (fie ca vorbim despre POR - Programul Operational Regional, fie ca vorbim despre fondurile transfrontaliere), fonduri proprii si fonduri guvernamentale, chiar daca la acest capitol Aradul este clar dezavantajat de catre guvernanti. Programul de investitii este gandit in asa fel incat sa avem drumuri corecte in toate zonele judetului, singurul criteriu care conteaza este dezvoltarea echilibrata a judetului Arad. Din pacate, procedurile necesare de la accesarea finantarii pana la pornirea efectiva a lucrarilor sunt greoaie si constat ca parlamentarii PSD care ar trebui sa le simplifice au alta treaba, fac politica in loc sa lucreze pentru cetateni si pentru administratiile locale”, a completat vicepresedintele Sergiu Bilcea.
Consiliul Judetean construieste pista de biciclete Arad-Pecica
Consiliul Judetean va amenaja o pista de biciclete intre Arad si Pecica, din fonduri europene, prin programul transfrontalier Interreg Romania-Ungaria! Pe axele de finantare care cuprind „imbunatatirea calitatii apei”, „piste de biciclete” si „proiecte de cooperare interinstitutionala”, judetul Arad acceseaza 11,3 milioane de euro. In total, pe finantari transfrontaliere, Consiliul Judetean Arad a depus proiecte de aprox. 25 de milioane de euro, acestea fiind in diverse faze de evaluare sau contractare.
Documentatia tehnica pentru realizarea pistei de biciclete va fi evaluata de catre o comisie de experti independenti. Realizarea pistei ar putea incepe anul viitor, finalizarea a proiectului fiind estimata sa se incheie in toamna anului 2020.
„Consiliul Judetean Arad este partener cu Primaria Mako pentru a realiza o retea de piste de biciclete care sa faciliteze accesul la zonele de agrement de pe malul Muresului. Prin proiect se va construi o pista de biciclete de 18 km pe coronamentul digului intre Arad si Pecica, avand ca valoare eligibila 2.549.980 euro. Investitia aceasta este importanta pentru judetul nostru fiindca ne propunem dezvoltarea retelei de piste de biciclete si conectarea acestora la reteaua internationala. In cazul nostru, ne vom lega de judetul Csongrad”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca.
Pista de biciclete pana la Pecica urmeaza sa se realizeze pe digul raului Mures, pornind din zona padurii Ceala.
 
Romeps

Autentificare

TOP-Agenda Constructiilor nr. 134 (Mai 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023