Agenda Constructiilor
Luni, 18 Noiembrie 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BOSCH sustine cu echipamente tehnice performante pregatirea practica a studentilor
BOSCH sustine cu echipamente tehnice performante pregatirea practica a studentilor
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 01 Iul 2019 13:22
Bosch, lider global in furnizarea de tehnologii si servicii, a inaugurat, la inceputul lunii iunie, un laborator in incinta Extensiei Universitare Alba Iulia a Universitatii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), pe care l-a dotat cu echipament tehnic. Fabrica Bosch din Blaj acorda o atentie deosebita educatiei, prin extinderea si consolidarea colaborarilor cu universitatile din regiune. Laboratorul Bosch din cadrul UTCN a fost dotat cu un echipament de automatizare numit Computer Numerical Control (CNC), dar si cu alte echipamente tehnice specifice, in valoare totala de 40.000 de euro. Pe viitor, sute de studenti vor beneficia de experienta practica pusa la dispozitie prin intermediul acestor echipamente. „M-au impresionat in mod special discutiile pe care le-am avut cu studentii si ne bucuram ca o parte dintre ei lucreaza deja in fabrica noastra. A fost placut sa descopar atitudinea lor pozitiva fata de Bosch si faptul ca studentii apreciaza si valorifica experienta oferita de munca in fabrica din Blaj”, a declarat Alexander Firsching, directorul comercial al fabricii Bosch din Blaj. „Totodata, a fost imbucurator sa aflu ca, din ce in ce mai mult, cadrele didactice sunt orientate pe partea practica a invatarii, pe care o echilibreaza perfect cu cea teoretica”, a adaugat Firsching. Locatia Bosch din Blaj sustine educatia, iar dotarea acestui laborator, care poarta numele companiei, contribuie la dezvoltarea si imbunatatirea calitatii educatiei tehnice in regiune. „Studentii Universitatii Tehnice din Cluj Napoca, Extensia Universitara Alba Iulia, vor beneficia de aceste facilitati, devenind resursa umana capabila sa aduca plus valoare industriei judetului Alba si sa contribuie la cresterea calitatii vietii la nivelul intregii comunitati”, a declarat Dr. Ing. Ec. Cristina Feniser, directorul Extensiei Universitare a UTCN la Alba Iulia.
Fabrica Bosch din Blaj - responsabilitate in domeniul educatiei
Compania Bosch este preocupata in mod constant de adaptarea ofertei educationale la cerintele actuale ale industriei. Astfel, fabrica din Blaj a intreprins diferite activitati spre a veni in intampinarea nevoilor pe care le au studentii, astfel incat sa se poata integra rapid pe piata muncii. In acest sens, Firsching a sustinut un seminar pe tema Leadership in industria automotive, pentru studentii Universitatii 1 Decembrie 1918, din Alba Iulia. Totodata, managementul companiei a demarat discutiile cu reprezentantii Universitatii din Petrosani, in vederea stabilirii unor etape clare de colaborare. De asemenea, mai multi specialisti din fabrica Bosch din Blaj au sustinut seminare si workshop-uri in cadrul Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie din Targu Mures, pe teme precum Sistemul de productie Bosch, Industrie 4.0 sau solutionarea problemelor.
Noi oportunitati de cariera pentru tinerele talente
Locatia Bosch din Blaj ofera posibilitati de dezvoltare atat pentru studentii din domeniul tehnic, cat si pentru cei din domeniul administrativ. Acestia au posibilitatea sa se inscrie intr-un program de practica platita in timpul studiilor, in care sunt implicati deja 18 studenti. Mai mult, studentii dornici sa se dezvolte din punct de vedere profesional, pot intra ulterior in programul Working Student, unde beneficiaza de mentorat din partea specialistilor Bosch. Tinerii isi pot stabili programul de lucru in functie de orarul pe care il au la universitatile la care studiaza. Mai mult, studentii pot fi indrumati pe parcursul intregului proces de pregatire a lucrarii de licenta sau disertatie. Pe baza performantei dobandite ca Working Student, acestia pot deveni elegibili si pentru alte programe Bosch, cum ar fi Junior Managers Program (JMP).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareLicente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere