Agenda Constructiilor
Marti, 18 Februarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CBRE a supervizat constructia a trei uniati de productie de 100 milioane euro
CBRE a supervizat constructia a trei uniati de productie de 100 milioane euro
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 25 Iul 2019 14:42
Compania CBRE, lider global si national al pietei de consultanta imobiliara, a gestionat in ultimii cinci ani, prin divizia de Building Consultancy, proiectele de construire a trei unitati de productie din Romania, cu o suprafata de aproximativ 50.000 mp, care totalizeaza investitii ale clientilor de peste 100 de milioane de euro.
Divizia de Building Consultancy din cadrul CBRE Romania a fost infiintata in anul 2012 prin cooptarea lui Gabriel Balaban, consultant tehnic in constructii, a carui experienta in piata imobiliara totalizeaza in prezent 23 de ani. Divizia s-a extins in mod organic, diversificandu-si serviciile, astfel incat in ultimii cinci ani a fost responsabila cu gestionarea proiectelor de construire pentru trei fabrici majore din diferite zone ale Romaniei: fabrica de elicoptere Airbus Helicopters de la Brasov, fabrica de sisteme electronice Kimball Electronics de la Timisoara si, recent, fabrica pentru productia de componente auto ThyssenKrupp Bilstein de la Sibiu.
„Extinderea diviziei de Building Consultancy ne-a permis sa acoperim o arie larga de proiecte, atat din punct de vedere geografic, prin echipe dedicate local, cat si din punct de vedere specializare multidisciplinara, mergand mai departe de sectorul spatiilor de birouri si fiind implicati in gestionarea proiectelor de construire de centre medicale sau unitati de productie industriala. In ultimii cinci ani, CBRE a oferit servicii de management de proiect si control al costurilor pentru fabrici care totalizeaza investitii ale clientilor de peste 100 de milioane de euro, cu o suprafata cumulata de aproximativ 50.000 mp”, a declarat Gabriel Balaban, Head of Building Consultancy.
Noua fabrica ThyssenKrupp Bilstein a fost inaugurata la finalul lunii iunie si reprezinta o extindere a unitatii existente, avand ca scop producerea de amortizoare pentru clienti precum Daimler, Jaguar Land Rover sau Porsche. Investitia Thyssenkrupp a creat peste 350 de noi locuri de munca la fabrica din Sibiu, care are acum in jur de 1.000 de angajati.
Companiile de productie au generat 5% din cererea pentru spatii logistice si industriale inregistrata la nivelul primelor sase luni ale anului 2019, cand a fost tranzactionata o suprafata totala de 112.500 mp. Stocul modern de spatii logistice si industriale din Romania a atins, in primul semestru al anului 2019, pragul de 4,04 milioane mp, dintre care o suprafata de 55% se gaseste in proprietati din apropierea oraselor regionale.
„Romania are nevoie in continuare de investitii in productie si estimam ca in urmatorii trei – cinci ani vom asista la investitii de sute de milioane de euro pentru dezvoltarea de noi fabrici sau extinderea celor existente. Nevoia de infrastructura ramane vitala, mai ales in regiunile care nu se afla in zona de vest a tarii”, a adaugat Gabriel Balaban.
Departamentul de Building Consultancy al CBRE furnizeaza servicii de management de proiect si control al costurilor pentru spatii de birouri, retail, industrial si rezidential, precum si servicii de due-diligence tehnic, workplace consultancy, change management si alte servicii de consultanta tehnica in domeniul imobiliar.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

allbimghid_proiectareTeraSteelACAD

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere