Agenda Constructiilor
Joi, 23 Ianuarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - HIDROELECTRICA: Negociere competitiva pentru un proiect de 82 milioane euro
HIDROELECTRICA: Negociere competitiva pentru un proiect de 82 milioane euro
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 13 Mai 2019 07:24
Hidroelectrica reia pentru a treia oara procedurile pentru retehnologizarea Amenajarii Hidroelectrice (AHE) Vidraru, proiect estimat la 82,15 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei.
Contractul va fi atribuit prin negociere competitiva, dupa ce, anterior, Hidroelectrica a esuat de doua ori in incercarea de atribuire a contractului prin licitatie. Durata contractului este de 56 de luni, iar castigatoare va fi oferta cu cel mai bun raport calitate-pret.
In functie de criterii, pretul conteaza in proportie de 60%, iar banda de putere garantata a turbinei, in regim de functionare de lunga durata, la caderea neta de 280 metri, are o pondere de 22,5%. Sunt luate apoi in considerare randamentul mediu ponderat garantat al turbinei (10%), puterea maxima garantata la cupla turbinei (6%) si randamentul garantat al generatorului (1,5%).
Anuntul de participare la negocierea competitiva, insotit de documentatia de atribuire, va deveni public imediat ce se va publica in Jurnalul Oficial al UE, etapa respectiva fiind obligatorie, daca se tine cont de valoarea contractului.
Termenul-limita pentru depunerea candidaturilor a fost, insa, stabilit la data de 3 iunie 2019, ora 10:33, la sediul Hidroelectrica.
Potrivit comunicatului, contractul este de tip „la cheie” si implica in principal derularea de lucrari de montaj pentru intregul ansamblu de echipamente mecanice, hidromecanice, electrice din centrala hidroelectrica, baraj, nod de presiune si integrarea instalatiilor deja modernizate (statia de 220 kV, AMC si grupul electrogen de 125 KVA de la Barajul Vidraru).
Totodata, se vor executa lucrari la constructiile hidrotehnice existente (la baraj, derivatia sub presiune, la centrala, blocul tehnic, galeria de fuga), in vederea consolidarii acestora in conformitate cu normativele de constructii in vigoare. Contractul presupune si efectuarea unor lucrari de reparatii a structurii de rezistenta, constructia unui depozit pentru deseuri si materiale refolosibile, respectiv lucrari de refacere a instalatiilor electrice, sanitare, de ventilatie si PSI.
Mai precis, vor fi realizate lucrari de arhitectura la centrala (refacerea pardoselilor si efectuarea de finisaje in spatiile tehnologice, recompartimentarea unor spatii) si la blocul tehnic (amenajarea camerei de comanda), fiind prestate si servicii de evaluare a starii tehnice a instalatiilor, de proiectare si inginerie pentru fiecare dintre unitatile tehnice functionale ce fac parte din obiectivul de investitii, cu scopul finalizarii unui intreg care sa confirme indicatorii tehnico-economici aprobati ai investitiei. Castigatorul contractului acordat prin negociere competitiva trebuie sa fie capabil sa deruleze si activitati de management al proiectului, constand in coordonarea lucrarilor, serviciilor, activitatilor de achizitie/fabricare/procurare, livrare, testare, verificare, punere in functiune, in vederea realizarii unui contract complet de retehnologizare „la cheie”.
Conform comunicatului, cerinta minima pentru ofertantii ce trebuie sa se califice pentru a participa la procedura de negociere competitiva consta in realizarea unei cifre medii de afaceri globale in ultimii trei ani egale sau mai mari decat 80 de milioane de euro.
Daca un grup de operatori economici depune o candidatura comuna, atunci cerinta minima privind cifra de afaceri se demonstreaza prin luarea in considerare, prin cumulare, a resurselor tuturor membrilor grupului. Candidatul poate indeplini conditia de cifra de afaceri prin asigurarea sustinerii financiare de catre un tert sustinator, dupa cum se mai arata in comunicat.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
LUMIONACADghid_proiectare

Autentificare

 
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere