Agenda Constructiilor
Duminica, 18 August 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - IASI: Atragere finantare de 20 milioane lei pentru constructia a trei gradinite
IASI: Atragere finantare de 20 milioane lei pentru constructia a trei gradinite
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 22 Mar 2019 14:06
Consilierii locali au aprobat mai multor proiecte ale municipalitatii iesene in vederea accesarii de fonduri europene. Printre acestea, s-au numarat trei obiective de investitii care vizeaza construirea de gradinite noi in cartierele Bucium, Dacia si Tatarasi. In cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Local, primarul Iasului, Mihai Chirica a precizat si alte amplasamente unde urmeaza a fi amenajate alte spatii care sa deserveasca invatamantul prescolar.
„Urgentarea aprobarii proiectelor de hotarare de pe ordinea de zi a fost motivata de necesitatea ca pana la sfarsitul acestei luni sa depunem documentatiile tehnice in vederea accesarii de fonduri europene. Este vorba de trei gradinite noi din zonele Bucium, Dacia si Tatarasi, una dintre ele urmand a se realiza prin refacerea unei cladiri deja existente, respectiv a fostei Clinici de Dermatologie arondata Spitalului Clinic de Urgente «Sf. Spiridon» Iasi. In total, prin cele trei proiecte vom putea introduce 825 de copii in sistemul de invatamant prescolar, fiind vizata suma de peste 18 milioane lei, bani pusi la dispozitie de Uniunea Europeana. Pe de alta parte, in Copou, a fost proiectata o gradinita care va functiona in incinta Scolii Normale «Vasile Lupu». In zona Nicolina, lucram la infiintarea unui nou corp de gradinita, care va cuprinde patru grupe, si unde va fi relocata activitatea Gradinitei Motoc”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Gradinita din Bucium-noua grupe de copii cu program prelungit
Un prim proiect de hotarare care s-a aflat in atentia consilierilor locali a fost cel de aprobare a proiectului „Construire gradinita in zona Bucium”, a studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici, a proiectului tehnic de executie, precum si aprobarea bugetului aferent proiectului. Investitia isi propune construirea unui corp de cladire P+E, aferent gradinitei cu program prelungit din cartierul Bucium, cu o suprafata construita desfasurata de 1.645 mp. Lucrarile vor consta in construirea si echiparea gradinitei cu noua grupe la program prelungit, la care se va adauga construirea si amenajarea locului de joaca pentru copii aferent unitatii de invatamant prescolar.
Valoarea totala a proiectului este estimata la 5.972.256 lei, iar contributia proprie a Municipiului Iasi-reprezentand achitarea tuturor cheltuielilor eligibile ale proiectului, cat si contributia de 2% din valorea eligibila a proiectului, este in cuantum de 119.445 lei inclusiv TVA. Durata de implementarea a proiectului este de 36 de luni, din care 30 de luni reprezinta durata de executie a lucrarilor.
Gradinita si in cartierul Dacia
Un alt proiect de hotarare a vizat aprobarea studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici si a proiectului tehnic de executie, precum si aprobarea proiectului si a bugetului aferent proiectului „Constructie de gradinita in zona Dacia”. Investitia va consta in construirea unui corp de cladire P+E aferent gradinitei cu program prelungit din cartierul Dacia, cu o suprafata construita desfasurata de 2.375 mp. De asemenea, proiectul include echiparea functionalului scolar si amenarea unui spatiu de joaca pentru copii. Valoarea totala a proiectului este estimata la 7.957.711 lei, iar contributia proprie a Municipiului Iasi, reprezentand achitarea tuturor cheltuielilor eligibile ale proiectului-cat si contributia de 2% din valorea eligibila a proiectului, este in cuantum de 159.154 lei inclusiv TVA. Durata de implementarea a proiectului este de 36 de luni, din care 30 de luni reprezinta durata de executie a lucrarilor. Pentru aceeasi investitie, consilierii locali au aprobat si Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aferent amplasamentului unde urmeaza a fi ridicata unitatea de invatamant prescolar (pe strada Prof. I.Simionescu).
Modernizarea Gradinitei nr. 13
Pe ordinea de zi a sedintei extraordinare a Consiliului Local s-a aflat si proiectul de hotarare privind aprobarea proiectului „Reabilitarea si modernizarea Gradinitei cu Program Prelungit nr.13 Iasi”, a documentatiei de avizare a lucrarilor de interventii, a indicatorilor tehnico-economici, precum si a bugetului aferent proiectului pentru corpul functional al gradinitei. Investitia va consta in reabilitarea corpului de cladire P+1E, corpul functional al gradinitei cu program prelungit nr.13 din cartierul Tatarasi. Valoarea totala a proiectului este estimata la 5.830.917 lei, iar contributia proprie a Municipiului Iasi, reprezentand achitarea tuturor cheltuielilor eligibile ale proiectului-cat si contributia de 2% din valorea eligibila a proiectului, este in cuantum de 116.618 lei inclusiv TVA.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 144 (August 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023