Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MAP: Investitii de 53 de milioane lei derulate in judetul Suceava, in 2019
MAP: Investitii de 53 de milioane lei derulate in judetul Suceava, in 2019
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 23 Mai 2019 17:46
Ministrul apelor si padurilor, Ioan Denes, s-a aflat intr-o vizita de lucru in judetul Suceava, alaturi de secretarul de stat pentru paduri, Daniel-Constantin Coroama, de directorul Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva (RNP ROMSILVA), Gheorghe Mihailescu, si de directorul Directiei Silvice Suceava, Sorin Calin Ciobanu. Din partea autoritatilor locale, delegatia a fost insotita de prefectul judetului Suceava, Mirela-Elena Adomnicai.
In prima parte a zilei, ministrul apelor si padurilor a deschis sesiunea de lucrari a intalnirii Comitetului Comun de Management al sitului Patrimoniului Mondial Natural UNESCO – „Paduri stravechi si seculare de fag din Carpati si alte regiuni ale Europei”, organizata de Ministerul Apelor si Padurilor (MAP), cu sprijinul RNP ROMSILVA. Apoi, delegatia condusa de ministrul Ioan Denes a inspectat investitii derulate de MAP in domeniul apelor in judetul Suceava.
Valoarea totala a investitiilor derulate de MAP, pe domeniile de responsabilitate, in anul 2019, in judetul Suceava, este de 52,78 milioane de lei, din care 23,76 milioane de lei in domeniul gospodaririi apelor si 29,02 milioane de lei in domeniul padurilor. In domeniul paduri vor fi finantate programe de regenerare a padurilor, in valoare de 14,5 milioane de lei, si crearea sau refacerea unor drumuri forestiere, investitii cumulate in valoare de 15 milioane de lei.
Primul obiectiv inspectat a fost barajul de la Mihoveni. S-a dorit evaluarea comportarii in timp a lucrarii „Punere in siguranta baraj priza Mihoveni”, care a fost finalizata recent. Valoarea totala a investitiei a fost de 9,8 milioane lei.
Urmatoarea deplasare a fost in comuna Draguseni, unde ministrul a inspectat investitia „Regularizare si aparare de maluri rau Moldova la Draguseni”. Investitia este in valoare de 8,5 milioane de lei, iar in 2019 au fost alocate 7,64 milioane de lei pentru finalizarea acesteia. Va fi construit un dig de aparare a malului stang al raului Moldova, pe o lungime de 2,3 km.
De asemenea, Ministerul Apelor si Padurilor mai deruleaza prin credite externe, „Proiectul amenajare rau Bistrita si afluenti pe sectorul Iacobeni-Sabasa, in judetele Suceava si Neamt.” Valoarea totala a investitiei este de 115 milioane de lei, iar in acest an au fost alocate 3,6 milioane de lei pentru executia lucrarilor. Termenul de punere in functiune este 2020, iar capacitatile totale sunt urmatoarele: 78 km amenajari albie, 30,7 km indiguiri si 1 km parapet zid din beton.
Tot pe raza judetului Suceava mai sunt finantate trei puncte critice in valoare totala de 1,1 milioane de lei, respectiv: „Regularizare si indiguire parau Seaca la Boroaia zona amonte confluenta cu canalul Rasca Veche”, „Consolidare dig mal stang parau Rasca la Bogdanesti” si „Amenjare parau Humor, la Gura Humorului”.
De asemenea, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) se deruleaza proiectul „Managementul riscului la inundatii in bazinul raului Suceava, judetul Suceava”. Valoarea estimata totala a obiectului de investitii: 153,3 milioane de lei (inclusiv TVA). Valoare alocata pe anul 2019: 7,7 milioane de lei pentru elaborarea proiectelor investitiei. In ceea ce priveste managementul nutrientilor, pe langa cele cinci platforme de depozitare a gunoiului de grajd, functionale, vor mai fi finantate alte trei in UAT-urile Dumbraveni, Voitinel si Horodnicul de Sus.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
noark
ness project
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
rigips
theda mar
MAKITA
Acvatot 2019
strabag nivel 1
quadratum
siniat
EDIT-Structural
CDS
concelex

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander