Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MFE: Investitii prioritare in apa uzata pentru localitatile cu peste 5.000 de locuitori
MFE: Investitii prioritare in apa uzata pentru localitatile cu peste 5.000 de locuitori
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 24 Sep 2019 09:35
Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, sustine folosirea noilor tehnologii pentru dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata prin proiecte cu finantare europeana, informeaza un comunicat al ministerului de resort (MFE).
Astfel, Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, a participat la cea de-a 21-a editie a Forumului Regional al Apei Dunare-Europa de Est, desfasurat la Palatul Parlamentului, ce a avut loc la data de 23 septembrie 2019.
Potrivit comunicatului, ministrul de resort a aratat ca sectorul de apa atrage investitii semnificative cu finantare europeana si ca trebuie asigurate servicii pentru sustenabilitatea acestora pe termen lung. Roxana Minzatu a adaugat ca Romania va continua politica de regionalizare, subliniind ca „toti cetatenii au nevoie de conditii mai bune de viata, de acces la apa de calitate si la servicii de canalizare, drept pentru care vom investi cu prioritate in acest sector, cu accent pe folosirea noilor tehnologii”.
„Am vizitat expozitia de tehnologii din domeniul retelelor de apa si canalizare si am descoperit ca exista unele inovatoare, ecologice, care reduc semnificativ cantitatea de namol dupa procesul de epurare. Mai mult, exista tehnologii care folosesc satelitii pentru a depista pierderile de apa sau utilizeaza inteligenta artificiala pentru diversele componente ale retelelor. Asadar, vreau ca, pentru viitoarele proiecte, sa achizitionam tehnologii noi. Acestea inseamna costuri mai mici de mentenanta si sunt mult mai profitabile pe termen lung, cu un impact pozitiv asupra mediului”, a mai precizat ministrul Fondurilor Europene.
Conform Roxanei Minzatu, in urmatoarea perioada de programare, Comisia Europeana se va concentra pe proiectele de apa uzata, dar vor fi finantate si proiecte de dimensiuni mai reduse pentru accesul cetatenilor la apa potabila. Totodata, oficialul guvernamental a anuntat ca partenerii nostri de la Comisia Europeana urmeaza sa propuna prioritizarea investitiilor in apa uzata, astfel incat sa existe solutii pentru localitatile cu peste 5.000 de locuitori. In prezent, exista sapte proiecte finantate prin POIM care au fost aprobate de Comisia Europeana, cu o valoare totala de 1,22 miliarde euro.
***
Asociatia Romana a Apei (ARA) organizeaza, in perioada 23 – 25 septembrie 2019, la Palatul Parlamentului, Forumul Regional al Apei Dunare – Europa de Est 2019. In cadrul forumului, sunt organizate mai multe evenimente – Conferinta Regionala din Sud-Estul Europei – Water Loss 2019, ExpoApa – expozitia de echipamente si tehnologii specializate pentru sectorul apei (editia a XXI-a), seminarul POIM 2014-2020, organizat de ARA, in parteneriat cu Ministerul Fondurilor Europene, workshop-ul economic international, organizat de ARA in colaborare cu Grupul de Specialisti pentru Economie si Statistica al Asociatiei Internationale a Apei (IWA), in parteneriat cu Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

ACADCOVID-19ALLBIMTeraSteel
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere