Agenda Constructiilor
Marti, 07 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MLPDA a predat Cazinoul din Constanta catre constructor pentru restaurare
MLPDA a predat Cazinoul din Constanta catre constructor pentru restaurare
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 15 Ian 2020 17:23
De Ziua Culturii Nationale, in prezenta ministrului Ion Stefan, ministrul lucrarilor publice, dezvoltarii si administratiei, amplasamentul Cazinoului din Constanta a fost predat oficial constructorului, in vederea consolidarii si restaurarii.
”Inca de la semnarea contractului, am promis ca voi urmari indeaproape lucrarile la acest obiectiv pentru ca este un simbol al litoralului si al Romaniei. Constructorul are 3 luni la dispozitie pentru proiectare si il asigur ca, din partea ministerului pe care il conduc, are toata sustinerea astfel incat sa nu fie intarzieri in derularea lucrarilor”, a precizat ministrul Ion Stefan.
Contractul pentru consolidarea si restaurarea Cazinoului din Constanta a fost semnat pe 20 decembrie 2019, cu asocierea Aedificia Carpati SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL (declarata castigatoare in urma finalizarii procedurii de achizitie publica). Valoarea contractului este de 56.627.697 lei cu TVA, iar durata de realizare a investitiei - de 30 luni (din care 3 luni dedicate activitatii de proiectare).
„Exemplul Cazinoului poate fi un motiv solid pentru a face modificari importante in legislatia privind achizitiile publice, pentru ca situatii precum intarzierea proiectului timp de 7 ani, asa cum s-a intamplat aici, sa nu se mai repete, iar obiectivele importante din aceasta tara sa poata fi reabilitate de urgenta si puse in valoare pentru turistii romani si straini”, a declarat Ion Stefan.
Conform contractului, vor fi demarate lucrari de consolidare si restaurare ale cladirii principale (S+P+1E+M, pod partial si rampa de acces catre subsol), dar si a zonelor exterioare (reabilitare platforma terasa, retele utilitati, zid de aparare si balustrada).
Dupa finalizarea lucrarilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural si de divertisment care va putea gazdui evenimente culturale, simpozioane, expozitii etc., astfel fiind pusa in valoare cea mai importanta cladire publica realizata in stil Art Nouveau in tara noastra.
 
TeraSteelACADCOVID-19ALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere