Agenda Constructiilor
Vineri, 10 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MT: Constructia variantei ocolitoare a municipiului Zalau este foarte importanta
MT: Constructia variantei ocolitoare a municipiului Zalau este foarte importanta
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 17 Feb 2020 11:39
Ministrul Lucian Bode a prezentat in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la sediul Institutiei Prefectului - Judetul Salaj, in prezenta prefectului Virgil Turcas si a managementului CNAIR, stadiul principalelor obiective de infrastructura gestionate de Minister in judetul Salaj.
Astfel in cazul Autostrazii Brasov - Cluj - Bors, Tronsonul 3B, Mihaiesti - Suplacu de Barcau km 0+000 - km 80+054, in cazul Subsectiunii 3B1, Mihaiesti -Zimbor, Subsectiunii 3B2 Zimbor - Poarta Salajului sunt in curs de finalizare raspunsurile la clarificarile solicitate de potentialii ofertanti. Pentru Subsectiunii 3B5: Nusfalau - Suplacu de Barcau documentatia a fost avizata de catre ANAP, urmand a se stabili data pentru depunerea ofertelor. In cazul Subsectiunii 3B3: Poarta Salajului - Zalau si in ceea ce priveste Tunelul Meses, documentatia pentru demararea procedurii de atribuire este in curs de elaborare, urmand a fi transmisa ulterior pentru aprobare de catre ANAP si publicarea anuntului de participare. In ceea ce priveste Subsectiunea 3B4 Zalau - Nusfalau, in prezent documentatia este in curs de a fi refacuta.
Totodata ministrul Lucian Bode a reamintit de importanta pe care o are finalizarea constructiei variantei ocolitoare a municipiului Zalau. In cazul etapei 2, respectiv portiunea de DN 1F KM 79+625 - DJ 191C, data limita de depunere a ofertelor a fost ieri, 14 februarie 2020. Astfel in cazul acestui obiectiv a carui valoare estimata de executie este de 188.349.210,81 Lei fara TVA, se are in vedere o durata totala a contractului de 90 luni: 6 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de executie a lucrarilor si 60 de luni perioada de garantie a acestora.
”Am venit astazi aici in mijlocul celor care mi-au acordat increderea lor si mi-au dat posibilitatea de a-i reprezenta in Parlamentul Romaniei. De aceea tot ceea ce am promis imi doresc sa si pun in practica. Si fac asta pentru toti romanii. De la inceputul mandatului de deputat si apoi din calitate de ministru, am cautat sa gasesc solutii la toate blocajele cu care ne confruntam in ceea ce priveste infrastructura tarii. Nu este normal sa avem o tara atat de bogata, sa avem forta de munca calificata si corp universitar recunoscut international si noi sa nu fim in stare sa terminam in atatia ani proiectele pe care ni le propunem. In ultimele 3 luni am impus un ritm accelerat de lucru si vad ca lucrurile incep sa se miste si in zona infrastructurii. Avem obiective pentru care lucrurile se blocasera pentru ca nu se mai trimiteau clarificarile aferente. Acum vad ca s-au putut trimite clarificarile necesare si documentatiile avanseaza. Aveam proiecte cu documentatiile gresit intocmite, dar acum vad ca s-au putut reface destul de repede astfel incat procedurile sa se deruleze normal. Deci se poate. Revenind la proiectele de infrastructura din judetul Salaj pot sa dau astazi si vesti bune: ieri a fost ultima zi de depunere a ofertelor pentru Centura municipiului Zalau. Stiu foarte bine cat de important este acest obiectiv pentru zalauani, salajeni, si nu numai. Ne vom canaliza energia pentru a urgenta, in limitele legii, procedurile aferente demararii propriu zise a lucrarilor de executie.Mai avem mult de munca, dar daca fiecare isi face cum trebuie treaba, cu profesionalism si responsabilitate, vom reusi sa realizam tot ceea ce ne-am propus.” a declarat Lucian Bode.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLBIMTeraSteelACAD
COVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice


SONDAJ de OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra
Impactul pandemiei Covid-19 pentru industria de constructii si domeniile conexe

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere