Agenda Constructiilor
Miercuri, 08 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MT reia colaborarea cu Banca Mondiala pentru asistenta tehnica si finantare
MT reia colaborarea cu Banca Mondiala pentru asistenta tehnica si finantare
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 16 Dec 2019 16:49
Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, a primit vizita unei delegatii a reprezentantilor Bancii Mondiale pentru a discuta unele oportunitati de colaborare pe anumite proiecte majore de infrastructura. Cele doua delegatii au fost de acord ca sectorul transporturilor este unul foarte important in dezvoltarea economica a oricarei tari, considerand ca o noua colaborare este de bun augur.
Expertiza Bancii Mondiale in ceea ce priveste asistenta tehnica sau o eventuala finantare trebuie sa aiba la baza prioritizarea si oportunitatea proiectelor de infrastructura. Delegatiile au convenit cu privire la formarea unor grupuri tehnice de lucru, care sa puna in practica elementele necesare acestor obiective. Reprezentatii Bancii Mondiale si-au manifestat satisfactia ca actualul Guvern este deschis unei noi colaborari transparente si eficiente intre cele doua entitati.
“Suntem interesati de o noua abordare in relatia cu oficialii institutiei internationale pe trei paliere de lucru. Acestea vizeaza cadrul de colaborare, finantarea si rezultatele. Pe langa angajamentele asumate ca stat membru al Uniunii Europene, avem in vedere si dezvoltarea regionala, un lucru extrem de important, dar si o prioritate a Guvernului nostru. Dupa ce avem prioritatile si sursele de finantare, ne mai trebuie si decizia. Este necesar ca ea sa fie asumata si in acord cu interesele de dezvoltare economica ale Romaniei. Aceasta trebuie sa fie bine argumentata si sa stim exact care ne sunt interesele, pentru ca daca suntem pusi in situatia de a renunta la un proiect trebuie sa stim exact ce punem in loc.
E nevoie de identificarea unor solutii noi de finantare, pe care sa le folosim eficient. Suntem constienti ca nu de fiecare data finantarea reprezinta o problema, ci folosirea in mod incorect a banilor este un impediment. Trebuie sa existe un plan realist si concret de implementare a proiectelor de infrastructura, cu un grafic clar si cu termene precise de realizare. Expertiza Bancii Mondiale pe partea de asistenta tehnica, consultanta si finantare ne va fi utila pentru o infrastructura moderna si in concordanta cu cerintele de calitate si siguranta.” a declarat ministrul, Lucian Bode.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLBIMACADTeraSteel
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196


SONDAJ DE OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra

Impactului maladiei Covid-19 pentru industria romaneasca de constructii si domeniile conexe


pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere