Agenda Constructiilor
Sambata, 19 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Semnare contract de executie legatura feroviara Gara de Nord - Aeroport Otopeni
Semnare contract de executie legatura feroviara Gara de Nord - Aeroport Otopeni
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 11 Iun 2019 14:40
Am participat la semnarea contractului pentru un obiectiv de investitii important pentru toti romani, dar si pentru cei care ne viziteaza tara: legatura feroviara dintre Gara de Nord si aeroportul International Henri Coanda - Otopeni.
Este un moment foarte important pentru ca, asa cum am anuntat inca de la inceputul mandatului, proiectele de infrastructura reprezinta o prioritate pentru mine si pentru Ministerul Transporturilor. Stiti foarte bine ca se apropie cu pasi rapizi Campionatul Europen de Fotbal - EURO 2020. Pentru a fi desfasurat in bune conditii acest campionat este nevoie de legatura feroviara dintre Aeroportul Henri Coanda si Gara de Nord. Constructorul roman care a castigat licitatia si-a asumat sa finalizeze proiectul inaintea termenului prevazut in contract, astfel incat sa putem asigura legatura feroviara pentru suporterii care vor veni. Valoarea proiectului este de 398 de milioane de lei. Nu se pune problema de finantare. Banii exista. Asta i-am spus si constructorului: sa lucreze cat mai mult, astfel incat sa consume toti banii si intr-un termen cat mai scurt. Referitor la calitatea lucrarilor, nu am niciun fel de indoiala ca va fi la standardele cele mai inalte, intrucat este un constructor serios. Acesta va beneficia de tot sprijinul meu, ca ministru, dar si de sprijinul domnului Gheorghe Popescu, care este si consilier al Prim Ministrului.
La sediul Ministerului Transporturilor, am avut o intalnire cu reprezentanti ai patronatelor din Turism si conducerea CNAIR. Aici am convenit, cu totii, ca trebuie sa venim si in sprijinul hotelierilor de pe litoralul romanesc, in sensul ca lucrarile care se executa acum pe Autostrada A2 sa fie finalizate pana la data de 15 iunie.
Totodata, am agreat ideea ca noile lucrari de modernizare ale aceleiasi Autostrazi sa inceapa la terminarea sezonului estival, adica incepand cu 15 septembrie. Discutiile au fost importante si din prisma intelegerii si protejarii mediului de afaceri, care aduce un plus valoare la economia tarii. Am militat si militez pentru ideea dialogului intre toti factorii implicati pentru ca numai asa putem sa gasim solutii optime pentru fiecare dintre parti.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareACADLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere