Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SOLAR DECATHLON: EFdeN s-a clasat pe primul loc la proba de Comunicare
SOLAR DECATHLON: EFdeN s-a clasat pe primul loc la proba de Comunicare
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 23 Nov 2018 15:15
Echipa Romaniei este campioana mondiala la proba de Comunicare, a treia proba din cadrul Solar Decathlon. Competitia internationala de case solare are loc in aceasta perioada in Dubai. Romania concureaza alaturi de alte 14 echipe din 11 tari si 4 continente, printre care se numara Olanda, SUA, Australia si tari din Estul Mijlociu.
Proba Comunicare evalueaza capacitatea de comunicare si de constientizare sociala a echipelor, avand in vedere creativitatea, eficacitatea si eficienta impartasirii subiectelor relevante ale competitiei (durabilitate, eficienta energetica si utilizarea energiilor regenerabile), precum si obiectivele echipei.
"Este foarte important ca echipele sa comunice despre sustenabilitate, sponsori si competitie. Am urmarit mesajele cheie, informatia comunicata, dar mai important, logica din spate.", au spus juratii.
Premiul vine ca un rezultat al eforturilor extraordinare EFdeN si energiaTa din ultimii 6 ani si de a face Sustenabilitatea si schimbarile climatice un subiect de discutie in Romania si prosumatorii o realitate.
Unul dintre obiectivele echipei EFdeN este de a contribui la reducerea incalzirii globale. Raportul realizat de United Nations, privind obiectivele de dezvoltarea durabila din 2018 arata ca schimbarile climatice sunt unul dintre factorii care au contribuit la cresterea numarului de persoane care se confrunta cu foamea si deplasarea fortata, precum si reducerea progresului catre accesul universal la serviciile de baza de apa si salubritate, iar in conditiile de astazi, reducerea incalzirii globale cu 2 grade Celsius pana in 2020, nu este posibila.
Proba Comunicare este a treia dintre cele 10, 6 fiind jurizate, iar 4 monitorizate prin performanta prototipului pe parcursul a 10 zile. Au mai ramas doar 3 probe jurizate:
- La proba de Inovatie, juriul va lua in considerare gradul de inovatie al casei, al sistemelor si componentelor sale, concentrandu-se pe modificarile revolutionare, plus contributia la imbunatatirea performantei si eficientei casei.
- La proba de Eficienta energetica, juratii vor analiza functionalitatea si eficienta designului casei, ale sistemelor si componentelor din ea, plus contributia lor la reducerea consumului de energie.
- La proba de Arhitectura, se va evalua coerenta designului, flexibilitatea spatiului, inovatia, integrarea tehnologiilor in arhitectura si incorporarea strategiilor bioclimatice pentru Orientul Mijlociu.
Competitia presupune proiectarea si construirea unor case solare, inteligente si prietenoase cu mediul care sa se adapteze conditiilor climatice din Estul Mijlociu. Editia de anul acesta se desfasoara in perioada 29 octombrie - 29 noiembrie, in Dubai, toate cele 15 case putand fi vizitate de cei interesati. Casa EFdeN Signature a fost construita integral de studentii echipei EFdeN, fiind un proiect romanesc de cercetare si inovatie.
In perioada 18 - 28 noiembrie, cele 15 echipe finaliste vor concura in probele monitorizate si jurizate. Probele monitorizate reprezinta 40% din punctajul final al competitiei si presupun testarea casei din punct de vedere al eficientei energetice, conditiilor de confort si functionalitate, in timp ce probele jurizate reprezinta sustinerea si argumentarea proiectului in fata unui juriu international format din specialisti din fiecare domeniu. De asemenea, casele pot fi vizitate zilnic, pe situl competitiei, prin inregistrare pe website-ul competitiei.
Solar Decathlon este cea mai importanta competitie de locuinte sustenabile din lume si a luat nastere in 2002 in Statele Unite ale Americii. In 2012, echipa PRISPA a fost prima echipa din Romania calificata la Solar Decathlon (editia Madrid), iar in 2014 echipa EFdeN a participat la editia Versailles cu casa care acum este Centru de Cercetare a Conditiilor de Confort. Pana in prezent, echipa EFdeN a castigat peste 30 de premii nationale si internationale, la Solar Decathlon si alte competitii.
EFdeN este cel mai important ONG din Romania care dezvolta locuinte solare cu scop educational si de cercetare, alaturi de produse sustenabile si module educationale atat pentru studenti, specialisti, cat si pentru publicul larg. Proiectul de voluntariat functioneaza pe baza de parteneriate strategice si sponsorizari. Membrii echipei sunt studenti ai Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, Universitatea Politehnica Bucuresti si Universitatea Bucuresti.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
quadratum
strabag nivel 1
theda mar
CDS
leviatan
MAKITA
concelex
siniat
viarom
rigips
ness project
Ubitech

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander