Agenda Constructiilor
Marti, 11 August 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Workspace Studio creste cu 25% si obtine 3,5 milioane euro in primul semestru
Workspace Studio creste cu 25% si obtine 3,5 milioane euro in primul semestru
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 31 Iul 2019 14:10
Workspace Studio, companie specializata in solutii de amenajari si mobilier de birou orientat catre design ergonomic, a incheiat prima jumatate din 2019 cu o cifra de afaceri de 3,5 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Dinamica pozitiva se datoreaza in special proiectelor de amenajare orientate catre ergonomie, care urmaresc cresterea calitatii vietii la birou.
Peste 60% dintre proiectele realizate de Workspace Studio in 2019 au presupus amenajarea de zone de relaxare, de lounge sau zone de discutii intr-un cadru informal.
In 2019 am inregistrat o crestere cu 50% a proiectelor de amenajare a unor cafeterii speciale, zone de lounge si relaxare, care incurajeaza creativitatea, schimbul de idei, comunicarea si care cresc productivitatea, completand aspectele functionale dintr-un spatiu de birouri, declara Horatiu Didea, Managing Partner Workspace Studio.
Printre cele mai cautate produse in aceasta perioada se numara scaunele de birou Herman Miller, care asigura un reglaj ergonomic fin, personalizat, birourile ajustabile electric, alaturi de solutiile de izolare fonica atipice si care se incadreaza natural in decorul biroului.
Tendinta momentului: cresterea calitatii vietii la birou prin reamenajare
Prima jumatate a anului a aratat astfel o tendinta adoptata de mai multe companii din Romania. Pentru a sustine atragerea si retentia resurselor umane, acestea au inceput sa sa se orienteze nu doar spre functionalitate pentru angajati, ci si pe crestereea calitatii vietii in timpul orelor de program.
Tendinta se manifesta prin proiecte care au ca scop reamenajarea biroului cu accent pe realocarea spatiului dupa principii de ergonomie sociala si fizica, dezvoltarea de spatii multifunctionale si adaptarea acestora la modul de lucru specific al fiecarei companii.
Studiile realizate de Herman Miller arata ca, daca in designul traditional al spatiilor de birouri circa 33% din suprafata era alocata zonelor de circulatie, in designul actual al birourilor, accentul se muta pe zonele de conectare, in care sunt incurajate comunicarea si schimbul de informatii, care ajung sa ocupe 47% din suprafata. Mai mult, salile de conferinta cu capacitate de 8-12 persoane se transforma, potrivit aceluiasi studiu*, in zone de intalnire cu dimensiuni mai mici, pentru 5-7 persoane.
Primele companii interesate de reamenajarea dupa noile principii sunt cele multinationale, insa, potrivit analizei Workspace Studio, interesul catre ergonomie fizica si sociala se manifesta si in randul companiilor locale mai mici, implicate preponderent in activitati creative sau IT.
In prezent avem in dezvoltare proiecte dedicate companiilor multinationale care isi doresc un upgrade la zona de lucru - cu scaune mai performante din punct de vedere al ergonomiei, cu accesorii de inalt nivel ergonomic cum ar fi brate reglabile pentru monitoare, dar si birouri la care se poate lucra si in picioare -, dar si un upgrade pe zonele de relaxare, care au devenit tot mai importante si care imbunatatesc calitatea vietii angajatilor si cresc gradul de satisfactie la locul de munca, precizeaza Horatiu Didea.
Investitia medie intr-un post de lucru, in crestere cu 20%
In prima jumatatea a anului, investitia medie intr-un post de lucru amenajat de Workspace Studio a crescut la 1200 euro/angajat, fata de 1000 eur/angajat, nivel inregistrat anul trecut. Suma include scaunul, biroul, dar si cota din spatii comune precum salile de sedinte, zonele de cooperare, conectare sau relaxare si mobilier acustic.
Ponderea mobilierului Herman Miller, al carui partener unic acreditat in Romania este Workspace Studio, a crescut la 35% din cifra de afaceri, cele mai vandute scaune de birou fiind si in aceasta perioada Aeron si Mirra2, alaturi de modelul Cosm, scaunul ergonomic auto-ajustabil lansat in aceasta primavara. Scaunele Herman Miller sunt recunoscute in lume pentru calitate, ergonomie si garantia de 12 ani si sunt apreciate pentru inovatiile tehnologice pe care le propun.
In 2018, cifra de afaceri a Workspace Studio a ajuns la 5,3 milioane euro, in crestere cu 30% fata de anul anterior. Cele mai scumpe posturi de lucru vandute anul trecut au costat 8000 euro per angajat.
 
AUTODESKVideoConfAC-iulCOVID-19allbim
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
Acvatot 2019
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere