Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - CIEL: 87% din companii au decis majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2021
CIEL: 87% din companii au decis majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2021 Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 20 Ian 2021 11:08
Aproximativ 87% dintre companiile private din Romania au decis cresterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2021, desi Guvernul hotarase majorarea lui de la jumatatea acestei luni, arata un sondaj realizat de CIEL Romania, producator de aplicatii software integrate pentru antreprenori.
"Cele mai multe firme din tara, aproximativ 87%, au decis sa creasca salariul minim de la 1 ianuarie, nu de la 13 ianuarie - data stabilita prin Hotarare de Guvern. Motivul principal invocat de respondenti este ca astfel nu mai pierd timp cu calcularea a doua salarii diferite in aceeasi luna pentru zeci sau sute de angajati. In Monitorul Oficial a fost publicata HG nr. 4 din 13.01.2021 care stabileste suma salariului minim brut la 2.300 lei si aplicarea ei incepand de la data intrarii in vigoare a hotararii, 13 ianuarie. Pana in prezent, HG nu a fost modificata, desi a fost anuntat un proiect de Hotarare care ar trebui sa modifice data cu 1 ianuarie", potrivit unui comunicat CIEL Romania.
98% dintre angajatori sunt nemultumiti de cresterea salariului minim de la 13 ianuarie si nu de la inceputul acestei luni.
Totodata, 73% dintre participantii la chestionar considera ca executivul nu se consulta cu mediul de afaceri inainte de a lua decizii si nici nu analizeaza felul cum afecteaza companiile.
"Decizia de aplicare a majorarii salariului de la 13 ianuarie afecteaza si furnizorii de softuri de contabilitate sau salarizare, cum este CIEL Romania, care de multe ori se vad pusi in situatia de a gasi solutii salvatoare pentru clienti, desi in multe cazuri le lipsesc normele de aplicare sau modificarea inseamna revizuirea intregului calcul salarial dintr-o aplicatie. Speram ca in urmatoarele zile sa fie adoptata si publicata hotararea de guvern care sa aduca normalitate in ceea ce priveste data de intrare in vigoare a maririi salariului minim brut pe tara", a declarat Roxana Epure, CEO CIEL Romania.
Sondajul a fost realizat online, in perioada 14-17 ianuarie 2021.
***
CIEL Romania, dezvoltatorul primului ERP cu inteligenta artificiala, este unul dintre cei mai mari producatori de softuri pentru antreprenori si contabili, create prin tehnologii moderne si actualizate la zi in functie de schimbarile legislativ-fiscale. Adresate companiilor mari si medii, softurile CIEL sunt folosite cu precadere in retailul online, retailul traditional, productie, distributie si servicii, pentru a automatiza activitati repetitive consumatoare de timp si a optimiza procesele si previziunile de business.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
viarom
MAKITA
quadratum
CDS
rigips
concelex
Ubitech
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
strabag nivel 1
ness project
noark

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander