Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - PREMIILE EURO-CONSTRUCTII - TRAKYA CAM: Calitate, diversitate si flexibilitate a ofertei
TRAKYA CAM: Calitate, diversitate si flexibilitate a ofertei
Premiile EURO-Constructii Publicat de Ovidiu Stefanescu 19 Iun 2015 11:34
Domeniul sticlei arhitecturale este extrem de competitiv, fiind dominat de cateva companii de mare calibru din Europa, Asia si America de Nord. In ultima jumatate de secol, in acest sector de activitate a inceput sa se afirme grupul turc Sisecam, care, prin divizia sa Trakya Cam, a castigat cote importante pe piata comunitara si in regiunile limitrofe, remarcandu-se, in special, prin calitatea sistemelor promovate si prin diversitatea portofoliului. Holdingul a reusit, astfel, sa acopere in mod complet toate tipurile de solicitari existente la momentul actual. Dinamismul firmei, flexibilitatea ofertei, adaptarea la exigentele curente de eficientizare energetica - toate acestea reprezinta elemente obiective care au contribuit la decizia de acordarea Trofeului EURO-Constructii 2015 la sectiunea "Dezvoltare si Afaceri" companiei Trakya Cam. Decernat in cadrul galei organizate cu prilejul celei de-a patra editii a Conferintei Internationale pentru Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica, premiul reprezinta o recunoastere deplina a performantei firmei.
 
Este vizat podiumul producatorilor de sticla pentru constructii
De asemenea, distinctia recompenseaza contributia pe care Trakya Cam a avut-o la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabila, aferente unor proiecte majore derulate, in acest moment, in Romania. Un alt motiv puternic pentru care juriul revistei Agenda Constructiilor a optat in favoarea acordarii premiului mentionat anterior a fost constituit de strategia implementata de companie cu privire la accesarea pietei comunitare. Datele curente indica faptul ca holdingul din Turcia ocupa locul al patrulea in Europa si al saselea in intreaga lume in randul furnizorilor de sticla float. In estul Europei, desi o mare parte a livrarilor vizeaza piata Federatiei Ruse, comenzile din Romania au crescut accelerat in ultimii ani. Aceasta evolutie a determinat managementul Trakya Cam sa-si manifeste intentia de a dezvolta capacitatile de productie, in vederea completarii ofertei acoperite momentan de unitatile operationale din Turcia si Bulgaria. Programul de dezvoltare a unitatii se afla in plin proces de derulare, presupunand instalarea celei de-a doua linii de procesare a sticlei float in Bulgaria, precum si a unui nou cuptor de securizare. Conform obiectivelor declarate in ceea ce priveste dezvoltarea durabila pe termen lung, grupul Sisecam vizeaza sa devina al treilea mare producator de sticla pe plan mondial.
 
Crestere sustinuta a activitatii din Romania
In prezent, numarul angajatilor Trakya Cam depaseste 2.700 de experti in domeniul vitrajelor. La nivel de grup, cifra medie de afaceri este de aproximativ 3 miliarde USD, iar peste 65% din venituri sunt obtinute din vanzarea produselor din sticla. Interesant de mentionat este faptul ca mai mult de 1,3 milioane de tone de sticla se fabrica in unitati de productie amplasate in afara Turciei. Orientarea spre export este explicita, corporatia deruland actual­mente operatiuni de livrare a foilor de sticla in 140 de tari din intreaga lume. Compania este prezenta, in mod direct, cu unitati de productie si/sau comerciale in alte 10 state, situate mai ales in zona est-europeana, inclusiv in Romania. Prin preluarea firmei Glasscorp, din Buzau, s-a obtinut o crestere considerabila a cotei detinute pe plan autohton, baza tehnologica permitand executia unei multitudini de operatiuni de procesare a sticlei. Societatea are in dotare linii si utilaje de productie de ultima generatie, precum si echipamente cu comanda numerica fabricate in Europa (Germania, Finlanda, Italia etc.), avand posibilitatea de a executa produse la un nivel inalt de acuratete. Portofoliul firmei include vitraje securizate, serigrafiate, laminate, precum si pachete de geam termoizolant. Pentru perioada urmatoare, conform intentiilor declarate ale managementului societatii, strategia de dezvoltare presupune incheierea de parteneriate cu numerosi distribuitori de sticla activi pe plan autohton, precum si cu producatorii importanti de geam termoizolant din intreaga tara. Dupa cum se observa, consolidarea sustenabila a operatiunilor constituie un laitmotiv al actiunilor Trakya Cam, iar aceasta atitudine justifica pe deplin acordarea unui premiu la categoria "Dezvoltare si Afaceri".
 
***
Parte a corporatiei Sisecam - Turcia, Trakya Cam a fost infiintata in urma cu mai mult de trei decenii si jumatate. In scurt timp, holdingul a devenit lider al pietei de sticla din Turcia, dominand, de asemenea, oferta din regiunile limitrofe. Astfel, compania a fost primul furnizor international care a dezvoltat unitati de productie in regiunea balcanica. Aceasta politica a generat o crestere puternica a performantei financiare, cifra medie de afaceri depasind 750 de milioane USD. Toate activitatile derulate sunt subordonate obiectivului de consolidare a pozitiei competitive, printr-un mix de strategii orientate spre calitate, dezvoltare tehnologica si cresterea gradului de indeplinire a exigentelor consumatorilor. Pe piata din Romania, grupul promoveaza o serie de produse de inalta performanta, dintre care se remarca modelele TRC Low-E, respectiv TRC Low-E si control solar.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
ness project
strabag nivel 1
concelex
MAKITA
SSAB
konsent
siniat
theda mar
rigips
BogArt
CDS
leviatan
SIGM
noark
Arduro
Acvatot 2019
Ubitech
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander