Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - APMCR: Sunt necesare peste 3 miliarde euro anual, pentru infrastructura energetica
APMCR: Sunt necesare peste 3 miliarde euro anual, pentru infrastructura energetica
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 29 Mai 2015 15:54
Romania are nevoie de investitii de 3-4 miliarde euro anual pentru modernizarea infrastructurii energetice, potrivit opiniei lui Claudiu Georgescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania (APMCR), exprimate in cadrul conferintei EURO-Constructii 2015. "Tara noastra are o capacitate instalata de 22.000 MW, dar are nevoie de numai 15.000 MW. De asemenea, Romania are un grad de independenta energetica de peste 90% si potentiale resurse suplimentare, avand sanse sa devina un hub regional", a explicat presedintele APMCR. Astfel, potrivit lui Claudiu Georgescu, principala problema a tarii noastre in domeniu este reprezentata de faptul ca nu are o strategie energetica proprie, context in care sunt foarte dificil de indeplinit obiectivele unei strategii europene viitoare.
In prezent, sistemul energetic european se confrunta cu o nevoie tot mai presanta de a asigura o energie durabila, accesibila si competitiva pentru toti cetatenii. Dependenta excesiva de un numar limitat de surse de aprovizionare, in special in sectorul gazelor naturale, face tarile vulnerabile la intreruperile in aprovizionare. "Trebuie sa ne reducem dependenta de combustibilii fosili si emisiile de gaze cu efect de sera; in ceea ce priveste nivelul abordabil si competitivitatea preturilor la energie, acestea constituie motive de ingrijorare tot mai mari pentru gospodarii si pentru intreprinderi", a precizat presedintele APMCR.
In acest context, Uniunea Europeana propune realizarea unei uniuni energetice, bazate pe cele trei obiective de mult stabilite ale politicii energetice a UE: securitatea aprovizionarii, durabilitatea si competitivitatea. Pentru a atinge aceste tinte, uniunea energetica se concentreaza asupra a cinci dimensiuni care se sprijina reciproc: securitatea energetica, solidaritatea si increderea; piata interna a energiei; eficienta energetica receptata ca o contributie la moderarea cererii de energie, precum si decarbonizarea economiei si cercetarea, inovarea si competitivitatea.
 
hiltiALLBIMVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
viarom
leviatan
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
noark
CDS
theda mar
Acvatot 2019
strabag nivel 1
rigips
leviatan
MAKITA
grundfos
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu