Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - BALTIC INVEST: Plan de dezvoltare si extindere a capacitatii de depozitare, in 2023
BALTIC INVEST: Plan de dezvoltare si extindere a capacitatii de depozitare, in 2023
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 03 Oct 2022 06:25
De la o istorie bogata la perspective ambitioase

Este bine cunoscut faptul ca, atunci cand un constructor are nevoie de materiale de constructii, sisteme de fixare sau unelte care sa il ajute la dezvoltarea unui proiect in domeniul constructiilor va apela intotdeauna la cel mai bun furnizor de pe piata, care sa ii ofere produse de calitate, realizate la cele mai inalte standarde. De aceea, atunci cand vorbim despre domeniul constructiilor este ideal sa ne indreptam atentia catre Baltic Invest, o companie care a demonstrat de fiecare data ca pe primul loc se afla clientul. Cu un portofoliu diversificat, care cuprinde produse de fixare de ultima generatie, compania Baltic Invest vine in intampinarea clientilor cu rezolvari rapide la toate provocarile care apar pe parcursul desfasurarii unui proiect de constructii, reusind sa lege parteneriate durabile cu cei mai importanti constructori si dezvoltatori din Romania. Inca din anul 2013, Baltic Invest comercializeaza produse fabricate de catre brandul recunoscut in domeniu - Rawlplug, prezent pe piata internationala si recunoscut la nivel mondial ca fiind un producator de sisteme si solutii de fixare de inalta calitate, cu o multitudine de certificari europene, care vin sa intareasca siguranta si suportul pe care compania il ofera partenerilor sai.
 
Rawlplug Group - peste 100 de ani de experienta
Baltic Invest face parte din grupul Rawlplug, o companie cu peste 100 de ani de experienta in sisteme de fixare, care isi desfasoara activitatea prin filiale prezente in aproape toate colturile lumii. Desi Baltic Invest activeaza pe piata din Romania de aproape 10 ani, istoria Rawlplug a inceput undeva prin 1919, in Anglia, atunci cand John Joseph Rawlings - antreprenor, inventator si vizionar a fost premiat pentru felul in care a reusit sa renoveze cladirea Muzeului Britanic, raspunzand cu brio la provocarea de a instala sistemul electric intr-un mod extrem de subtil, ascuns de privirile vizitatorilor si fara a deteriora zidaria existenta, prin prisma diblului de perete, devenit un produs revolutionar la vremea respectiva.
 
 
Primul diblu pentru fixare in perete a fost construit din fibre de iuta inmuiate intr-un amestec format din sange de animal si adeziv. Diblul a fost introdus intr-un orificiu, iar cu ajutorul unui surub, fibrele s-au dilatat la insurubare, intensificand nivelul de adancire din interiorul gaurii. Astfel, a fost posibila fixarea unor obiecte sau elemente pe pereti, fara a perturba structura peretelui si tencuiala. Aceasta inventie a fost una extrem de utila, marcand inceputul unei noi ere. John Rawlings a infiintat firma The Rawlplug Company Ltd., bazata pe productia si comercializarea produselor de fixare, dar si pe un program de suport tehnic temeinic pentru acestea. In plus, cursurile inovatoare de pregatire oferite de expertii companiei s-au dovedit a fi eficiente chiar si pentru cele mai provocatoare proiecte de constructii, castigand astfel increderea clientilor. In anul 1982 a fost fondata compania Koelner Group, iar in 2005 Rawlplug a fuzionat cu aceasta, devenind Rawlplug Group. Astazi, Rawlplug livreaza produse de fixare si unelte la nivel global, Baltic Invest aducand pe piata constructiilor din Romania o gama variata de produse premium si universale de la Rawlplug si Koelner, asigurand progresul tehnologic si imbunatatind in mod constant siguranta in acest domeniu.
 
Impreuna fixam mai bine
Datorita faptului ca majoritatea produselor aduse pe piata de Baltic Invest sunt ale brandului Rawlplug, un producator de elemente de fixare deja cunoscut pentru produsele inovatoare aduse constant pe piata, dezvoltatorii si constructorii din Romania beneficiaza intotdeauna de cele mai noi si moderne produse, care isi demonstreaza intotdeauna calitatea, fiabilitatea si eficienta. Compania Rawlplug detine una dintre cele mai performante si automatizate fabrici din Europa, avand astfel un control deplin asupra proceselor de productie, de la faza de proiectare a produselor de fixare si pana la faza de distributie a acestora. Cu ajutorul echipelor de Trade si B2B, Baltic Invest a reusit sa isi puna amprenta si sa livreze produse in peste 1000 proiecte, la nivel national. Reprezentantii zonali identifica in timp real problemele tehnice cu care se confrunta specialistii de pe santiere si gasesc cele mai bune solutii de fixare, de ultima generatie. De asemenea, compania investeste in dezvoltarea profesionala a echipelor de vanzari, prin training-uri constante si schimburi de experienta in fabricile din Polonia.
 
Stim ce conteaza pentru fiecare client
Baltic Invest este un furnizor cu un portofoliu variat de produse utilizate in industria constructiilor din Romania, fiind un partener de incredere pentru dezvoltatorii, proiectantii si inginerii care isi propun realizarea unor constructii sigure, cu un design modern si rafinat. Fiind o companie care se adreseaza exclusiv persoanelor juridice, Baltic Invest vizeaza trei segmente din domeniul constructiilor, respectiv dezvoltatorii, prin a le oferi suport tehnic si cunostinte in materie de inovatii in fixari, sustenabilitate si eficienta termica, constructorii, prin a le oferi support tehnic in optimizarea costurilor si cresterea productivitatii si depozitele de constructii sau magazinele specializate in activitati de constructii. Daca va regasiti intr-una dintre aceste categorii sau sunteti interesati de produse de fixare, puteti verifica oferta Baltic Invest. Cu siguranta, produsele de top vor reusi sa va surprinda si va vor ajuta sa va simplificati munca.
 
Produse performante cu certificari europene
Baltic Invest vine in intampinarea persoanelor juridice din domeniul constructiilor cu numeroase produse premium, de inalta calitate, durabile si rezistente, fiind un ajutor real in procesul de constructie si consolidare a cladirilor. Astfel, in gama de produse furnizate de Baltic Invest veti regasi urmatoarele categorii:
Ancore chimice, folosite pentru fixarea tijelor filetate, a barelor de armatura si a ancorelor cu filet interior in diverse tipuri de substrat.
Ancore mecanice sau ancore expandabile, realizate din otel galvanizat sau otel inoxidabil, ideale pentru fixarea in betonul fisurat sau nefisurat, excelente pentru lucrarile care necesita rezistenta la foc sau la cutremure.
Ancore surub, perfecte atat pentru fixari temporare, cat si pentru fixari de lunga durata, potrivite pentru beton fisurat si nefisurat, dar si pentru proiectele care au nevoie de rezistenta crescuta la foc si la activitate seismica. R-LX este ultima ancora surub lansata pe piata de catre Rawlplug, aceasta se instaleaza extrem de rapid si poate fi montata la distante foarte mici fata de margini, fiind foarte rezistenta la fortele de forfecare.
Fixari cadre, in cadrul ofertei Baltic Invest se regasesc si diblurile din plastic premium R-FF1, diblurile pentru adancime redusa R-FFS, dar si diblurile universale.
Fixari sisteme termoizolante, ce se pot realiza cu ajutorul elementelor de fixare prin insurubare sau prin lovire, sunt cele mai versatile dibluri premium pentru fixari de fatada de pe piata, compuse dintr-un diblu de plastic cu o zona de dilatare si un cui care provoaca marirea diblului.
Fixari acoperisuri plate, realizate dintr-un ansamblu de talere de izolatie si suruburi, ce se fixeaza foarte rapid si reduc riscul de aparitie a puntilor termice.
Fixari directe, realizate cu ajutorul pistoalelor cu gaz, prin introducerea cuielor in substraturile de beton, otel si lemn. Pistoalele cu gaz de la Rawlplug sunt usor de folosit si permit instalarea rapida, usoara si sigura a cuielor special concepute pentru acestea.
Scule cu acumulator, ce ofera o durata lunga de viata si o rezistenta sporita, fiind fabricate din cele mai bune materiale si, astfel, isi pastreaza calitatea in timp. Printre acestea se numara: surubelnita cu acumulator, cheia de impact, ciocanul rotopercutor si polizorul unghiular cu acumulator.
Consumabile, oferta include: burghie, discuri, varfuri pentru surubelnite, mandrine, chei tubulare, coroane bimetal, discuri pentru fierastrau circular si lame pentru fierastrau.
 
Suport tehnic necesar in toate stadiile proiectului
Pe langa produsele de calitate superioara pe care le ofera, Baltic Invest are mereu in atentie nevoile clientilor, venind in intampinarea acestora cu numeroase aplicatii de sprijin in proiectele dezvoltate.
EasyFix Design Software - Etapa de planificare a unui proiect nou reprezinta faza initiala dintr-o astfel de lucrare, in care se stabilesc tipurile de produse ce vor fi utilizate, dar si cantitatile necesare pentru realizarea unei constructii sigure si durabile. Software-urile si aplicatiile gandite de Echipa Tehnica sunt menite sa usureze munca dezvoltatorilor si a tuturor celor care se ocupa cu proiecte de constructii. EasyFix realizeaza calculele de proiectare pentru planificarea sistemelor de fixare cu ajutorul produselor din gama Rawlplug, oferind un avantaj considerabil in demararea unui proiect. Cu o interfata prietenoasa si extrem de intuitiva, aplicatia ofera cele mai bune solutii de fixare. EasyFix se incadreaza cu succes in standardele ETAG, EAD si Eurocode si poate fi folosit in mod gratuit de catre toti clientii Baltic Invest.
BIM Rawlplug - Fiind ideala pentru proiectanti si ingineri, aplicatia de top BIM Rawlplug, ofera desene tehnice 2D pentru aplicarea produselor Rawlplug necesare, direct in proiecte. Astfel, un expert in domeniul constructiilor incarca in soft planul constructiei, apoi poate vizualiza produsele Rawlplug din 6 tipuri de proiectii, existand si optiunea de rotire 360 de grade a produselor.
Service RawlTools - Acest beneficiu este oferit doar clientilor care si-au creat si validat un cont pe website-ul www.balticinvest.ro. Cu ajutorul RawlTools se poate tine evidenta tuturor uneltelor, iar prin intermediul Parcului de unelte se poate raporta oricand o unealta pierduta sau furata. In plus, uneltele Baltic Invest ofera doua tipuri de garantii, respectiv garantia VIP si garantia standard.
Suport pentru clienti - Dupa crearea contului, fiecarui client in parte ii este alocat un reprezentant zonal responsabil, care se ocupa de utilizator pe toata perioada in care contul de client este activ si care se asigura ca ofera clientului toate informatiile necesare si consiliere la plasarea comenzilor pentru orice produs existent in portofoliu.
Testare pe santier - Prin prisma experientei acumulate si a constientizarii provocarilor din domeniu, reprezentantii Baltic Invest sunt alaturi de colaboratori pe toata perioada desfasurarii proiectelor, testand pe santier produsele achizitionate si asigurandu-se ca acestea sunt folosite in mod corect pentru o performanta crescuta.
WMS Mantis - WMS Mantis imbunatateste semnificativ nivelul de eficienta al tuturor operatiunilor logistice desfasurate in depozitul Baltic Invest. Astfel, in urma implementarii WMS Mantis, s-a reusit optimizarea livrarilor la nivel de client, realizandu-se in maxim 48 de ore. Imbunatatirea proceselor interne are loc in mod constant, datorita feedback-urilor primite de la clienti.
 
Proiecte importante dezvoltate de catre Baltic Invest
Baltic Invest s-a implicat in dezvoltarea a numeroase proiecte, cu ajutorul produselor de inalta calitate fiind realizate constructii importante, intr-un timp foarte scurt si in cel mai corect mod posibil. Cateva dintre proiectele la care au fost utilizate produsele Baltic Invest sunt: One Herastrau Towers, Cortina Academy, Miro Offices, Metroul din Bucuresti, multe alte lucrari notabile se regasesc pe site-ul oficial, www.balticinvest.ro, la rubrica COMPANIE - Referinte. Pe plan international, produsele Rawlplug au ajutat la finalizarea unor proiecte foarte importante din intreaga lume, printre care: One Central - Dubai World Trade Centre, Parcul Olimpic Lyonnais, numit Grand Stade si Stade des Lumières, Metroul Delhi si Metroul Dubai.
 
Evolutia Baltic Invest in viitorul apropiat
Baltic Invest este o companie aflata intr-o continua dezvoltare, ce lucreaza in mod constant la siguranta, calitatea si eficienta serviciilor pentru clienti. Tinand cont de aceste lucruri, anul viitor, compania isi propune extinderea capacitatii de depozitare intr-o locatie noua, moderna, cu o suprafata de 3.700 mp destinati depozitarii, 850 mp pentru birouri si 500 mp dedicati exclusiv workshop-urilor si training-urilor Rawlplug Academy. Baltic Invest va organiza frecvent cursuri si training-uri de instruire, Rawlplug Academy este un program de educatie si dezvoltare, creat ca raspuns la asteptarile reale ale profesionistilor din industria constructiilor. Acest program va permite utilizatorilor sa aprofundeze si sa consolideze cunostintele despre produse si servicii si sa isi dezvolte competentele in acest domeniu. Ca urmare a eforturilor depuse, Baltic Invest a devenit un aliat de incredere al specialistilor in domeniul constructiilor, oferind colaboratorilor, dar si altor persoane interesate, sisteme de fixare premium, moderne si servicii de inalta calitate.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
Ubitech
EDIT-Structural
rigips
CDS
leviatan
strabag nivel 1
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
concelex
viarom
ness project
theda mar
siniat
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander