Agenda Constructiilor
Sambata, 30 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - BICO INDUSTRIES detine 35% din piata plaselor de armare din fibra de sticla
BICO INDUSTRIES detine 35% din piata plaselor de armare din fibra de sticla
Producatori & Furnizori Publicat de Simona Ene 16 Mar 2018 07:26
Bico Industries este cel mai important producator national de plasa de armare din fibra de sticla, utilizata pentru rigidizarea peretilor interiori si exteriori, cu o cota de piata de peste 35 % in Romania. Totodata, compania realizeaza si solutiile cu care se trateaza muchiile si rosturile peretilor, respectiv coltare si benzi autoadezive din plasa de fibra de sticla pentru jonctiunea placilor de gips-carton. In prezent, societatea detine o unitate de productie cu o suprafata totala 30.000 mp, amplasata pe platforma industriala din Vaslui. Prin prisma unei investitii implementate in 2016, Bico Industries a inregistrat anul trecut o crestere cu 26% a cifrei de afaceri, care a ajuns la 44,7 milioane de lei. Interviu cu Mihai Birliba, director general al Bico Industries, cu o experienta de 27 de ani in domeniul materialelor de constructii. 
- Ce prevede strategia de dezvoltare in continuare?
- In intervalul 2018-2019 avem in vedere o noua investitie in echipamente, estimata la doua milioane de euro, ce se va derula in doua etape. Obiectivele planului sunt de a ne consolida pozitia pe piata de materiale de izolatie la nivel european, de a spori gradul de satisfactie a clientilor si de a ne majora volumul cu peste 20 de procente, cunoscut fiind faptul ca, in prezent, peste un sfert din productia fabricii din Vaslui merge la export in Italia, Germania, Spania, Grecia si Polonia. Avand in vedere faptul ca, de la un an la altul, exigentele clientilor din Europa de Vest sunt tot mai ridicate, ne preocupam permanent de cresterea calitatii produselor, concomitent cu cea a serviciilor post-vanzare. In acest sens, ne aflam in curs de implementare a unor proiecte de management performant al resursei umane, de crestere a nivelului de tehnologizare, de automatizare a proceselor de productie si de gestiune integrata a stocurilor.
- La ce nivel valoric s-a situat piata de profil si care sunt previziunile pe termen scurt si mediu?
- In 2017, piata autohtona de plasa de armare s-a situat la circa 68 de milioane de lei (52 de milioane de mp), in crestere cu 8% fata de anul precedent. Totodata, masurile anticoncurentiale luate de organismele abilitate ale Comisiei Europene pentru acest sector au avut un impact pozitiv si asupra evolutiei segmentului de produse din fibra de sticla utilizate pentru armarea suprafetelor. Potrivit prevederilor Directivei 2010/31/EU, dupa 31 decembrie 2018, statele membre ale UE trebuie sa se asigure ca toate cladirile noi ocupate si detinute de autoritatile publice vor avea consum energetic aproape de zero, in timp ce dupa 31 ianuarie 2020, toate imobilele, indiferent de statutul proprietarului, vor trebui sa se conformeze aceleiasi reguli. Avand in vedere aceste realitati, consider ca piata plasei de armare pentru pereti ,va inregistra o crestere procentuala moderata (de peste 10 %), in intervalul 2018-2020.
- Descrieti masurile care ar putea sprijini realmente piata de constructii.
- Este binecunoscut faptul ca o economie matura si sanatoasa nu se poate baza pe consum. In spiritul acestei idei, propulsorul cresterii economice trebuie fie neaparat sectorul investitiilor. O foarte importanta provocare a mediului de afaceri este reprezentata de alocarea ajutoarelor sociale unui volum nepermis de mare de asistati social, context care descurajeaza dorinta de angajare a celor fara un loc de munca si creeaza un enorm deserviciu tuturor agentilor economici. 
 
man and machineALLBIMALLBIMhiltiVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
viarom
leviatan
CDS
rigips
leviatan
BALTIC
grundfos
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
FRONTALE
noark
Acvatot 2019
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica