Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - CELCO estimeaza o crestere de 5%-7% a vanzarilor din acest an
CELCO estimeaza o crestere de 5%-7% a vanzarilor din acest an
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 29 Iun 2018 07:58
Producatorul de materiale de constructii Celco SA - Constanta a raportat o crestere de 7% a cifrei de afaceri din 2017, pana la 115,72 milioane de lei, evolutia reflectand, cumulat, toate diviziile de activitate ale companiei - BCA, adezivi, mortare si var. Pentru 2018, conducerea Celco estimeaza mentinerea cotei anuale de crestere de 5%-7%, avand ca obiectiv principal consolidarea pozitiei de lider in productia de materiale de constructii din sud-estul Romaniei. "Cresterea din 2017 a fost rezultatul eforturilor de educare a beneficiarilor in vederea alegerii unor solutii de zidarie si finisare ecologice si eficiente energetic, ce le aduc beneficii multiple pe termen lung. Pentru 2018 estimam o noua evolutie, ce va fi sustinuta de lansarea catorva produse noi din gamele de BCA si adezivi, care vor completa pachetele de solutii constructive. Recent, am finalizat procesul de agrementare a sistemului complet de anvelopare cu BCA - Celco Megaterm - procedeul natural de termoizolare a structurilor de beton, si suntem increzatori ca va fi primit cu incredere de catre constructori si beneficiari, fiind dezvoltat impreuna cu parteneri specialisti: arhitecti si proiectanti", a declarat Niculae Dusu, presedintele grupului Celco. 
In perioada urmatoare, compania va lansa, in premiera in Romania, un sistem de BCA destinat exclusiv termoizolatiilor structurilor de beton (grinzi, plansee, stalpi de rezistenta), astfel incat toata cladirea sa poata fi realizata din BCA.
In 2017, producatorul a investit peste 250.000 de euro in modificarea sistemului informatic, optand pentru achizitia si implementarea sistemului S.A.P. Investitia are ca rezultate eficientizarea tuturor proceselor interne si fluidizarea accesului la informatie, in vederea luarii deciziilor operationale, comerciale si de management intr-un timp cat mai scurt. In acest an, conducerea companiei are planificate investitii de peste un milion de euro, pentru achizitii si modernizari de echipamente, software si utilaje, in vederea modernizarii fluxului tehnologic la cele trei fabrici detinute.
Printre proiectele de anvergura la care compania a participat in ultima perioada se afla proiecte rezidentiale si hoteliere din sud-estul Romaniei, precum Alezzi Beach Resort, Riviera Residence, Stefan Building Residence, Astoria Residence, Onix Residence, Blue Bike Development si Phoenicia Royal Hotel, cel mai exclusivist hotel de pe litoralul Marii Negre, unde a livrat peste 14.000 mc de BCA. 
 
Piata de BCA - sustinuta de dezvoltarea sectorului rezidential
Conform datelor INS, in 2017 s-au eliberat cu 7,6% mai multe autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale fata de nivelul din 2016. Anul curent se anunta si mai atractiv pentru dezvoltatori, doar in primele patru luni inregistrandu-se o crestere de 10% fata de aceeasi perioada a anului anterior. "Acest sector este cel mai atractiv pentru producatorii de materiale de zidarie, fondul locativ avand inca un deficit de aproximativ un milion de locuinte. Avand in vedere semnalele pozitive primite din piata in primele luni ale acestui an, suntem increzatori ca 2018 va reprezenta un an de crestere. De asemenea, ne asteptam ca in urmatoarele sase luni dezvoltatorii si constructorii sa castige incredere si sa aleaga materiale de zidarie tot mai performante energetic, cu proprietati termoizolante prin care sa elimine nevoia de sisteme de izolatie suplimentare. Sustinem utilizarea blocurilor de BCA mai groase, de minimum 35 cm, practic o zidarie monostrat cu foarte bune proprietati termoizolante, astfel incat se elimina nevoia anveloparii suplimentare, care aduce riscuri si neplaceri, cum ar fi aparitia mucegaiului, riscul intoxicarii cu fum in cazul unui incendiu, dar si costuri suplimentare inca de la inceputul constructiei", a precizat Niculae Dusu.
Producatorii de BCA din Romania se confrunta cu o multitudine de impedimente, printre care se afla normativul C107 privind calculul termotehnic al elementelor de constructie a cladirilor, care nu este actualizat. Companiile de pe piata fac eforturi deosebite pentru a implementa tehnologii de ultima generatie si pentru a lansa produse noi, eficiente energetic si in concordanta cu legislatia europeana, insa normativele romanesti nu sunt inca aliniate la cele europene, ceea ce intarzie preluarea noilor produse de catre piata autohtona. "Am inaintat adrese pentru modificarea acestui normativ, prin intermediul asociatiei Pro BCA, insa procedurile sunt complexe, iar raspunsurile intarzie sa apara", a explicat presedintele Celco. 
O alta dificultate este legata de decizia ANRE nr. 183/2005 privind aprobarea contractului-cadru de distributie a gazelor naturale. Potrivit acestor reglementari, un consumator care are mai multe puncte de lucru in reteaua aceluiasi distribuitor este incadrat in categoriile de consumatori cu fiecare punct de lucru in parte, avand drept consecinta plata unor tarife diferite pentru aceeasi materie prima, cu influenta negativa asupra costurilor. Aceste prevederi sunt total inechitabile si se impune modificarea lor, astfel incat incadrarea unui consumator in categorii de consum sa se faca in functie de consumul total, indiferent de cate puncte de lucru detine in reteaua aceluiasi distribuitor. "Pentru eliminarea unor astfel de bariere administrative este nevoie de predictibilitate in domeniul legislativ, pentru a putea lua decizii rapide si eficiente. Avem nevoie de consultari publice eficiente, adica de transpunerea solicitarilor mediului privat in redactarea si implementarea noilor legi si normative. Doar printr-o colaborare activa a mediilor public-privat putem atinge performante si ne putem concentra la cladirea unui viitor sustenabil pentru Romania", a precizat Niculae Dusu.
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
noark
MAKITA
Ubitech
theda mar
concelex
quadratum
CDS
rigips
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
FRONTALE
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander