Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - CEMACON investeste 30 milioane euro in preluare /modernizare Euro Caramida SA
CEMACON investeste 30 milioane euro in preluare /modernizare Euro Caramida SA
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 19 Iun 2023 14:57
La inceputul lunii iunie a acestui an, Cemacon a finalizat operatiunile aferente achizitiei companiei Euro Caramida SA, dupa aprobarea tranzactiei de catre Consiliul Concurentei. Prin aceasta achizitie, producatorul roman de materiale de constructii isi consolideaza pozitia in zona de vest a tarii si isi deschide noi oportunitati pe piata de export.
Cemacon si-a asumat o investitie de peste 30 de milioane de euro, reprezentand valoarea tranzactiei si valoarea proiectelor de modernizare pentru urmatorii doi ani, cuprinzand retehnologizarea liniilor de productie si upgrade-ul portofoliului de produse. 
"Ne-am asumat o provocare importanta, parte a strategiei de dezvoltare a unui grup producator de materiale de constructii in jurul expertizei Cemacon si sunt convins ca vom beneficia de implicarea si sprijinul tuturor stakeholder-ilor pentru ca acest proiect sa fie un succes.
Integrarea Euro Caramida presupune un proces amplu de modernizare tehnologica, de calibrare a proceselor si procedurilor, de asigurare a conditiilor pentru respectarea normelor de mediu si securitate in munca. In urmatorii doi ani, vom investi importante resurse de know-how si financiare, astfel incat unitatea din Biharia si toata echipa de acolo sa functioneze in sinergie cu viziunea si cultura Cemacon", a declarat Daniel Sologon, CEO Cemacon.
Implementarea managementului integrat, optimizarea costurilor de productie si reducerea impactului asupra mediului sunt principalele prioritati ale Cemacon pentru unitatea din Biharia. Simultan, se vor aduce imbunatatiri la reteta pentru masa ceramica si se vor reproiecta unele produse, pentru a creste performanta energetica, a ridica standardele de calitate si pentru usurinta in utilizare. Dupa incheierea tranzactiei, conducerea executiva a unitatii din Biharia este asigurata de catre Ciprian Muset, in rolul de director general.
"Odata cu aceasta achizitie, Cemacon creeaza un nou model al dezvoltarii performante in industria romaneasca. Un producator roman achizitioneaza o alta companie din Romania, cu capital strain, si isi creeaza culoar direct spre export. Suntem increzatori ca prin aceasta noua directie strategica transmitem un semnal pozitiv celorlalti antreprenori romani: faptul ca impreuna ne putem consolida pozitia in faza competitiei externe, ca impreuna putem sustine acea economie circulara care accelereaza dezvoltarea sustenabila a societatii in care traim si ca putem pune in valoare capitalul romanesc", concluzioneaza Daniel Sologon. 
***
Cemacon este liderul pietei de blocuri ceramice din Transilvania si opereaza trei mari capacitati de productie situate in judetul Salaj, doua de caramida si una de buiandrugi. De asemenea, compania pregateste lansarea unei noi fabrici de caramida aparenta, o investitie de peste 13 milioane de euro. Cemacon este listata la Bursa de Valori Bucuresti, iar actionarul principalul este Paval Holding, cea mai mare companie antreprenoriala romaneasca dupa cifra de afaceri. 
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
noark
rigips
siniat
leviatan
concelex
viarom
theda mar
MAKITA
Ubitech
ness project
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
EDIT-Structural
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander