Agenda Constructiilor
Duminica, 11 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - CRH crestere semnificativa a vanzarilor locale de ciment, in primele noua luni
CRH crestere semnificativa a vanzarilor locale de ciment, in primele noua luni
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 27 Nov 2019 06:38
Vanzarile de ciment realizate de producatorul irlandez CRH in Romania in primele noua luni ale acestui an au crescut semnificativ, atat din punct de vedere al cantitatilor comercializate (+2%-5%), cat si al preturilor de comercializare (peste +5%). Livrarile din tara noastra s-au aliniat trendului general de crestere din regiunea Europei de Sud-Est. CRH detine, prin CRH Ciment, fabrici de ciment la Medgidia si la Hoghiz, o statie de macinare la Targu Jiu, precum si o retea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate si statii de betoane pe intreg teritoriul tarii. De asemenea, compania controleaza si producatorii de materiale pentru constructii Elpreco si Ferrobeton.
"Cu o activitate de baza prospera pe pietele-cheie din vestul si estul Europei, vanzarile realizate de divizia de materiale pentru constructii din Europa a CRH (Europe Materials) a inregistrat o crestere de 6% la noua luni, fata de aceeasi perioada din 2018. Evolutia s-a datorat atat unui impuls optim al preturilor, cat si cererii solide, pe majoritatea pietelor. Totusi, in Marea Britanie, activitatea de constructii si-a continuat declinul pe fondul incertitudinii legate de Brexit. In acest context, indicatorul de profitabilitate operationala (EBITDA) a fost cu 2% peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, reflectand majorarile de preturi, dar si beneficiile rezultate in urma implementarii initiativelor de imbunatatire a performantei. Ne asteptam ca dinamica de crestere cu 2% a EBITDA sa se mentina pana la finalul anului in curs", se arata in raportul financiar trimestrial al CRH.
Cantitativ, vanzarile de ciment si betoane au crescut in Franta, Germania, Irlanda, Polonia si in tarile din sud-estul Europei, si au scazut in Marea Britanie, Elvetia, Finlanda si Filipine. Preturile au fost in crestere pe toate pietele.
In ceea ce priveste divizia Americas Materials - responsabila de furnizarea de materiale de constructii in SUA si Canada -, a raportat o crestere de 4% la nivelul general al operatiunilor in intervalul ianuarie - septembrie 2019, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile de agregate s-au majorat cu 6% ca volum si cu 5% ca preturi, cele de asfalt au scazut usor cantitativ, dar in contextul unor cresteri medii de 6% a preturilor, volumele de betoane livrate au avansat cu 12% in contextul unor scumpiri de 4%, vanzarile de sisteme de pavele au crescut cu 3%, iar cele de ciment s-au majorat, de asemenea.
In cazul diviziei Building Products - produse pentru cladiri, vanzarile la noua luni au crescut cu 3%, reflectand contextul economic bun si inflatia favorabila a preturilor.
La inceputul lunii noiembrie a.c., CRH a finalizat tranzactia prin care a vandut divizia europeana de distributie catre fondul nord-american de investitii Blackstone. Tranzactia, in valoare de 1,64 miliarde euro, include operatiunile de distributie a materialelor de constructii si instalatii din Germania, Franta, Elvetia, Belgia, Olanda si Luxemburg, inclusiv divizia de instalatii sanitare si sisteme de incalzire si reteaua de centre de bricolaj.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021AUTODESKALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
hilti
hidroplasto
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CELCO 2020
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
econet
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere