Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - NOVATIK: Cererea de sisteme pentru acoperisuri, in scadere in primul semestru
NOVATIK: Cererea de sisteme pentru acoperisuri, in scadere in primul semestru
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 18 Oct 2023 06:15
Cererea de pe piata sistemelor pentru acoperisuri s-a inscris pe un trend descrescator in primele sase luni ale acestui an, pe fondul inaspririi conditiilor economice si de creditare. Cererile au venit in aceasta perioada in special din partea investitorilor privati (persoane fizice) si mai putin din partea dezvoltatorilor, care au pus o mare parte a investitiilor in asteptare, potrivit lui Dan Mircescu, directorul general al companiei Novatik, producator de sisteme de invelitori metalice si accesorii pentru acoperisuri. Managerul spune ca a mai remarcat o imbunatatire a calitatii materialelor in cadrul lucrarilor publice si, implicit, o cerere in crestere pe acest segment pentru produse premium, ceea ce este imbucurator, tinand cont ca ani de zile aceste lucrari au fost strict apanajul produselor low-cost.
"La fel ca in anii anteriori, in 2023 se mentine cererea in crestere pentru invelitorile faltuite si prefaltuite. De asemenea, apetenta pentru invelitorile metalice modulare si sindrila metalica este in crestere, cel putin in ceea ce ne priveste. Daca vorbim de gama de culori preferate, nuantele de gri si negru raman favoritele", a precizat Dan Mircescu.
In acest context al pietei, businessul Novatik s-a mentinut, ca valoare a cifrei de afaceri din primul semestru, la un nivel similar perioadei corespunzatoare din 2022. "Rezultatul de la sfarsitul anului va fi cel care va defini, practic, ideea de an bun sau an mai putin bun. In ciuda unor provocari de piata, estimam ca valoarea cifrei de afaceri pentru intregul an 2023 va reflecta o performanta satisfacatoare", a adaugat Dan Mircescu.
In continuare, lucrarile rezidentiale reprezinta principala piata pentru produsele livrate de Novatik, distributia vanzarilor fiind destul de echilibrata, cu un plus in zona de nord a Moldovei, Bucuresti, Ilfov si Prahova.
 
Focus pe consolidarea pe piata a marcii Novatik NATURA
Compania Novatik se concentreaza, in continuare, pe optimizarea si implementarea produselor pe care le-a dezvoltat si integrat in productie la sfarsitul anului 2022, respectiv Novatik NATURA, invelitori metalice cu acoperire de roca vulcanica.
 
 
"In cei trei ani de la lansarea brandului Novatik NATURA (septembrie 2019), am realizat pasi importanti si am investit peste 1,5 milioane de euro in utilaje de productie performante. Astfel, in luna octombrie a anului trecut, am deschis prima linie de productie pentru tigla metalica cu acoperire de roca vulcanica din Romania: Novatik NATURA. Noua linie de productie are o capacitate de aproximativ doua milioane de tigle Novatik pe an, plus accesoriile aferente. Noile profile Novatik NATURA sunt realizate din otel, protejat anticoroziv pe ambele fete cu aliaj ZnMg 250 g/mp plus protectie suplimentara anticoroziva multiface®, profilate prin presare si ulterior finisate cu roca vulcanica. Stratul de protectie multiface® reprezinta un tratament performant aplicat otelului, cu o grosime de 1 pana la 2 microni, fiind un etansant multifunctional aproape invizibil (acoperire organica subtire) aplicat pe benzile de otel galvanizat la cald (ZnMg). Proprietatile sale remarcabile ii ofera otelului o etansare premium durabila, cu rezistenta excelenta la coroziune si o aderenta superioara a straturilor de finisaj ulterioare. Suntem atenti atat la piata locala, cat si la potentialele piete externe", a explicat Dan Mircescu.
 
Lipsa de predictibilitate fiscala ramane principala provocare
In ceea ce priveste provocarile intampinate in desfasurarea activitatii, managerul Novatik indica lipsa de predictibilitate atat a mediului de afaceri, cat si a fiscalitatii, acest ultim element find de actualitate in ultimele saptamani. "Se remarca o crestere a numarului de firme care intampina dificultati si, implicit, o problema la nivelul termenelor de incasare. In rest, exista provocarile zilnice, cu care ne confruntam ca antreprenori. In concluzie, ne straduim sa navigam in aceasta perioada provocatoare prin adaptarea la schimbari si prin gestionarea eficienta a resurselor si relatiilor noastre de afaceri", a precizat Dan Mircescu.
Managerul considera, insa, ca piata locala de sisteme pentru acoperisuri va continua sa se maturizeze si cererea pentru produsele inovative si de calitate superioara va continua sa creasca. "Daca vorbim de pietele de export, aici produsele Novatik au un potential global si sunt usor scalabile, ceea ce ne da convingerea ca, in cativa ani, exportul va depasi cu siguranta, ca pondere in cifra de afaceri, piata locala", a conchis Dan Mircescu.
***
Novatik are sediul si fabrica in localitatea Baicoi (judetul Prahova), unde produce invelitori Novatik METAL (tigla metalica in panouri mici, tabla prefaltuita si faltuita) si Novatik NATURA (tigla metalica cu acoperire de roca vulcanica), dar si sistemele de jgheaburi si burlane Novatik RONDA si Novatik QUADRA. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
strabag nivel 1
EDIT-Structural
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
concelex
viarom
leviatan
quadratum
ness project
siniat
MAKITA
CDS
CONCEPT STRUCTURE
noark
rigips
Acvatot 2019
konsent

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander