Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SOMACO: Estimari de crestere cu 30% a vanzarilor de prefabricate din 2010
SOMACO: Estimari de crestere cu 30% a vanzarilor de prefabricate din 2010
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 06 Iul 2010 12:33
Producatorul de materiale de constructii Somaco Grup Prefabricate a inregistrat, in primele sase luni ale acestui an, o crestere a vanzarilor de elemente prefabricate din beton de peste 20% fata de aceeasi perioada din 2009. In luna iulie, societatea a incheiat cel de-al V-lea contract din 2010, prin care asigura furnizarea de materiale pentru executia structurilor unor cladiri industriale si comerciale. "Din 2009 am adoptat o noua strategie de afaceri oferind solutii integrate care includ servicii de proiectare, executie, transport si montaj. Totodata, am investit in cresterea calitatii expertizei echipei noastre pentru a adapta produsele si serviciile fiecarui santier. Rezultatul a fost castigarea unor proiecte mari de constructii civile, prin oferirea unor solutii optime", a declarat Gabriel Colobatiu, director general al companiei. Majoritatea santierelor unde Somaco livreaza prefabricate sunt constructii noi, ai caror beneficiari sunt mari retele de bricolaj sau centre logistice, precum: OBI (Bucuresti - zona Policolor), Baumax (Constanta, Bucuresti - Chitilei), Hornbach Balotesti si Millenium Logistic Parc, din Capitala. "Piata de prefabricate este, inca, intr-un stadiu incipient de dezvoltare, evolutia acesteia fiind afectata de recesiunea economica. De aceea ne-am orientat activitatea spre proiectele de constructii civile si mai putin catre cele de infrastructura. Doua din fabricile noastre (din Buzau si Roman) produc numai prefabricate, capacitatile putand acoperi integral cererea din zonele de sud si de est ale tarii", a precizat reprezentantul firmei. Somaco Grup Prefabricate a investit in extinderea capacitatilor de productie, prin achizitionarea unor statii de betoane din Germania si Austria si a unor standuri de comprimare.
Dupa o contractie de pana la 70% a pietei de prefabricate in 2009 fata de 2008, pentru acest an este previzionata o stabilizare la nivelul de anul trecut. "In acest context, ne asteptam la o crestere a vanzarilor cu pana la 30%, datorita serviciilor integrate si listei ofertelor aflate in proces avansat de negociere", a mai spus Gabriel Colobatiu.
***
Somaco Grup Prefabricate, cu sediul in Bucuresti, detine trei fabrici de produse specifice pentru constructii si materiale de zidarie. Oresa Ventures, prin subsidiara Sonriso Investments, a achizitionat unitatile de productie in septembrie 2008, in urma unei tranzactii de 32,5 milioane de euro. Oresa Ventures este companie suedeza, specializata in investitii de capital, in Europa Centrala si de Est. Pentru informatii suplimentare, www.somaco.ro
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
strabag nivel 1
CDS
quadratum
Acvatot 2019
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
concelex
viarom
siniat
MAKITA
leviatan
ness project
noark
rigips
theda mar
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander