Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - TERAPLAST: Crestere de 91% a cifrei de afaceri obtinuta in anul 2018
TERAPLAST: Crestere de 91% a cifrei de afaceri obtinuta in anul 2018
Producatori & Furnizori Publicat de Cosmin Dincu 26 Feb 2019 06:30
Grupul TeraPlast, cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre principalii producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor, a incheiat anul 2018 cu un indicator EBITDA consolidat de 65,184 milioane de lei (+55%), in contextul unei majorari cu 91% a cifrei de afaceri, se arata intr-un comunicat al societatii din Bistrita, publicat la data de 25 februarie 2019.
Cifra de afaceri a grupului TeraPlast, cel mai mare producator de materiale de constructii cu capital romanesc, a crescut cu +91% in 2018, pana la 804,9 milioane de lei, pe fondul avansului luat de divizia Steel, sustinuta de extinderea pe piata din Serbia si consolidarea Depaco. In aceeasi perioada, indicele EBITDA consolidat al grupului s-a majorat cu +55%, depasind 65 milioane de lei. Rezultatele vin ca urmare a integrarii, pe parcursul anului 2018, a unor noi business-uri, a dezvoltarii gamei de produse si a investitiilor constante in liniile de productie, proiecte care fac parte din strategia grupului TeraPlast pe termen lung.
„Anul 2018 continua proiectele de dezvoltare si confirma succesul strategiei grupului TeraPlast din ultimii ani. Am reusit, prin investitii sustinute, sa ne consolidam pozitia pe piata din regiune, dezvoltandu-ne toate ariile de activitate. Atat divizia Steel, cat si cea de Mase Plastice, au inregistrat cresteri de doua cifre. In 2018 am finalizat investitia in sectia de reciclare a PVC-ului rigid, ceea ce plaseaza compania noastra pe primul loc in Romania si in topul primilor zece reciclatori europeni, dupa capacitatea de productie. Prin proiectele de investitii prin schemele de ajutor de stat, in valoare de 15 milioane de euro, am pus bazele dezvoltarii pe termen mediu a grupului.”, a declarat Ioana Birta, director financiar al grupului TeraPlast.
Afaceri optime, derulate de divizia Steel
In comunicat se mai arata ca divizia Steel, formata din TeraSteel Romania, TeraSteel Serbia si Depaco, a avut o contributie principala la evolutia rezultatelor financiare ale grupului. Astfel, vanzarile diviziei Steel au crescut in 2018 cu 181% fata de 2017, la peste 483 milioane de lei, in timp ce EBITDA a avut un avans de 120% in aceeasi perioada, ajungand la 41,3 milioane de lei. TeraSteel Serbia si-a deschis portile la sfarsitul anului 2017, fiind prima fabrica din strainatate inaugurata dupa anul 1990 si aflata integral in proprietatea unei firme romanesti. Pe langa investitia initiala de peste 6,5 milioane de euro in diverse tehnologii de productie si capital de lucru, grupul TeraPlast a investit in 2018 peste un milion de euro in linia de tabla cutata si modulul de vata minerala in Serbia. Pe parcursul anului 2018, TeraSteel Romania si TeraSteel Serbia au inregistrat vanzari de peste 3,1 milioane de metri patrati de panouri termoizolante.
In acelasi timp, Depaco, prin brandul Wetterbest, unul dintre principalii producatori de sisteme pentru acoperisuri din industria locala, a vandut anul trecut peste 5 milioane de metri patrati de tigla metalica. Wetterbest face parte din grupul TeraPlast din 2018, iar in prezent, este in curs de implementare o investitie de 5,2 milioane de euro, prin schema de ajutor de stat, din care 3,3 milioane de euro se asigura din resurse proprii. Proiectul presupune deschiderea unei unitati de productie intr-un centru industrial nou, cu o productie anuala cumulata de peste 10 milioane de metri patrati de tigla si profile. Tot in 2018, scoala Wetterbest a fost acreditata de Ministerul Educatiei Nationale, prin Autoritatea Nationala pentru Calificari, respectiv de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, ceea ce inseamna recunoasterea cursului atat la nivel national, cat si la nivelul Uniunii Europene.
La randul sau, divizia de Mase Plastice, care cuprinde liniile de business pentru instalatii, profile de tamplarie, granule, productie de usi si ferestre, respectiv sectia de reciclare a PVC-ului rigid, a inregistrat in 2018 vanzari de 321,5 milioane de lei si o valoare a indicatorului EBITDA de 24 milioane de lei. TeraPlast SA si TeraGlass beneficiaza, de asemenea, de ajutor de stat, fiind demarate investitii in valoare totala de 9,7 milioane de euro, ce vizeaza cresterea capacitatii de productie pentru produsele existente, diversificarea portofoliului si infiintarea unor noi locuri de munca.
In 2018, TeraPlast SA a fabricat peste 13.700 km de tubulatura si mai mult 6.900 km de profile de tamplarie PVC. In ceea ce priveste TeraGlass, compania care detine portofoliul de produse pentru tamplarie termoizolanta al grupului TeraPlast, productia a fost de peste 123.000 de usi si ferestre, cu un grad de utilizare a capacitatii de productie ce a ajuns la 90%.
Pentru 2019, grupul TeraPlast are in vedere cresterea cotelor de piata si a acoperirii regionale, prin continuarea dezvoltarii capacitatilor de productie, optimizarea portofoliului de produse si extinderea retelei de distributie.
***
Grupul TeraPlast include societatile TeraSteel Romania si TeraSteel Serbia (producatoare de panouri sandwich si structuri metalice zincate), Teraplast (producatoare de tevi, granule si profile din PVC), Depaco (implicata in fabricarea tiglei metalice marca Wetterbest), TeraGlass (producatoare de ferestre si usi din PVC) si compania distribuitoare Teraplast Ungaria.
Daca in 2017 Teraplast a raportat, la nivel de grup, o cifra de afaceri de 427 milioane de lei, in crestere cu +7% fata de precedentele 12 luni, pentru 2018 s-a ajuns la un rulaj de 804,9 milioane de lei (+91%), pe fondul integrarii complete a noilor afaceri.
Dupa cum arata managerii sai, cu o traditie de peste 120 de ani, grupul TeraPlast a ajuns in prezent cel mai mare producator de materiale de constructii, cu capital romanesc. Portofoliul de produse specific grupului este structurat pe sase linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile Tamplarie, Granule, Panouri Termoizolante, Ferestre & Usi si Tigla Metalica (prin brandul Wetterbest). Grupul TeraPlast a deschis in octombrie 2017 unitatea TeraSteel Serbia, prima fabrica aflata integral in proprietatea unei firme romanesti, inaugurata dupa 1990. Incepand cu anul 2008, cea mai mare companie din grup – TeraPlast SA – este listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul TRP. Pentru informatii suplimentare, www.teraplast.ro
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
ness project
theda mar
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
strabag nivel 1
noark
viarom
MAKITA
leviatan
CDS
Ubitech
concelex
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander