Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - WIENERBERGER a raportat vanzari cu 45% mai mari in primele trei luni din 2022
WIENERBERGER a raportat vanzari cu 45% mai mari in primele trei luni din 2022
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 24 Iun 2022 06:55
Producatorul austriac de materiale pentru constructii Wienerberger a obtinut venituri totale de 1,15 miliarde euro in primele trei luni ale acestui an, in crestere cu 45% fata de perioada corespunzatoare din 2021 si in conformitate cu prognozele companiei. In pofida unui mediu de afaceri volatil, indicatorul de profitabilitate operationala (EBITDA) s-a dublat in intervalul analizat, ajungand la 228 milioane de euro. Potrivit datelor grupului, evolutia optima s-a datorat politicii de achizitii si preturi de perspectiva si masurilor continue de imbunatatire a eficientei.
"In primele trei luni ale anului 2022, am reusit sa continuam performantele foarte bune si am generat cel mai bun rezultat din primul trimestru din istoria companiei noastre. Acest lucru confirma faptul ca Wienerberger a luat deciziile corecte si ca modelul nostru de afaceri, axat pe constructii noi, renovare si infrastructura in 28 de piete, a devenit mult mai diversificat si mai rezistent. Evolutiile din primul trimestru au fost caracterizate de o cerere constant ridicata, in special pe segmentul renovarilor, pe aproape toate pietele si grupele de produse. Prin urmare, fabricile au lucrat la un nivel ridicat de capacitate pentru a satisface cererea solida. Am inregistrat o cerere deosebit de mare pentru solutiile inovatoare pe care le-am inclus in portofoliu constant in ultimii ani", a declarat Heimo Scheuch, CEO al grupului Wienerberger.
In ansamblu, afacerile realizate de grupul austriac in primele trei luni ale anului pe segmentul produselor pentru cladiri (Building Solutions Business Unit) au ajuns la 617,7 milioane de euro, dupa o crestere de 29% comparativ cu aceeasi perioada din 2021. Indicatorul de profitabilitate operationala (EBITDA) s-a majorat semnificativ, cu 92%, la 145,6 milioane de euro.
In ceea ce priveste divizia de solutii pentru instalatii/ tubulatura (Piping Solutions Business Unit) veniturile Wienerberger din primele trei luni ale anului s-au situat la 331,1 milioane de euro, in crestere cu 38% in raport cu aceeasi perioada din 2021. Potrivit datelor grupului, activitatea pe acest segment a fost foarte dinamica, subsidiarele gestionand foarte bine majorarile de preturi ale materiilor prime, dar si blocajele din lanturile de aprovizionare. Indicatorul de profitabilitate operationala al diviziei de tubulatura a crescut, in intervalul analizat, cu 75%, la 36,5 milioane de euro.
Divizia din America de Nord a realizat, la randul sau, venituri record in primele trei luni ale acestui an, raportand aproape o triplare a acestora comparativ cu perioada corespunzatoare din 2021, la 207,5 milioane de euro, in contextul in care EBITDA s-a majorat de aproape cinci ori, la 43,3 milioane de euro.
 
Estimari optimiste pentru lunile urmatoare si achizitii de energie in avans
Pentru trimestrul al doilea al acestui an, conducerea grupului Wienerberger estimeaza o mentinere a trendului puternic ascendent si prognozeaza un indicator EBITDA de 750-770 milioane de euro, in pofida instabilitatii geopolitice.
Pentru a-si asigura continuitatea productiei in contextul incertitudinilor de pe piata europeana de energie, Wienerberger isi mentine strategia de a cumpara gaze naturale si electricitate in avans, pe pietele unde acest lucru este posibil (in Romania, Bulgaria si Serbia legislatia nu permite achizitia de energie in avans). Conform datelor grupului, pentru 2022, aproximativ 90% din volumul de gaz necesar productiei a fost deja asigurat, ratele corespunzatoare pentru 2023 si 2024 fiind de 81% si, respectiv, 69%.
"Indiferent de speculatiile larg raspandite, consideram ca in al doilea trimestru al anului 2022 va fi disponibil suficient gaz natural in Europa, astfel incat sa putem produce pentru a satisface cererea pentru solutiile noastre inovatoare. Datorita achizitiei continue de gaz si energie electrica, preturile volumelor acoperite sunt semnificativ sub cele practicate pe piata", precizeaza reprezentantii Wienerberger.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
viarom
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
CDS
Ubitech
noark
Acvatot 2019
strabag nivel 1
leviatan
siniat
ness project
rigips
concelex
CONCEPT STRUCTURE
quadratum

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander