Agenda Constructiilor
Vineri, 04 Octombrie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - CARPATCEMENT: Proiectarea durabilitatii betonului
CARPATCEMENT: Proiectarea durabilitatii betonului
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 12 Dec 2013 11:47
HeidelbergCement este unul dintre cei mai mari investitori germani din Romania, cu activitati in domeniul productiei de ciment, betoane si agregate, prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton si Carpat Agregate. Asigurarea durabilitatii constructiilor din beton reprezinta o problema vitala pentru economia nationala. "Incepand cu anul 2007 putem produce si pune in opera si in Romania, betoane mai rezistente, mai durabile si in acelasi timp mai eficiente din punctul de vedere al energiei inglobate, in conformitate cu noile reglementari nationale cu caracter obligatoriu (NE 012/1:2007 si NE 012/2:2010), armonizate cu cele europene", au precizat reprezentantii companiei.
 
Parametrii esentiali ai oricarui element sau structura de beton (clasa minima a betonului, raportul maxim A/C etc.) sunt stabiliti in urma a doua procese de evaluare independente, pe considerente structurale (din calcule de rezistenta) si de durabilitate (in vederea asigurarii unei anumite durate de serviciu). Evaluarea parametrilor betonului pentru asigurarea durabilitatii (“proiectarea durabilitatii”) se face plecand de la conditiile de mediu inconjurator (incadrabile in clase de expunere „X”) in care acesta este exploatat pe durata de serviciu, in conformitate cu NE 012/1:2007 (CP 012/1:2007) - Anexa F. Aceasta evaluare trebuie facuta in mod obligatoriu pentru ca, deseori, impune betonului valori limita compozitionale (clasa betonului) mai exigente decat cele rezultate din calculul structural.
 
Standarde europene privind proiectarea durabilitatii betonului
In domeniul proiectarii durabilitatii betonului, in anul 2002 a intrat in vigoare standardul European EN 206-1 (Beton. Partea 1: Specificatie, performanta, productie si conformitate) care, pentru a putea fi aplicat, trebuia sa fie insotit de o anexa nationala, precum si de o suita de standarde referitoare la metode de incercare a betoanelor precum si conexe, de sprijin.Anul 2006 a adus in sistemul national de reglementari anexa nationala de aplicare a SR EN 206-1 (SR 13510) elaborata in concordanta cu reglementari similare europene si avand la baza ample cercetari experimentale nationale, in laborator si „in situ”, desfasurate pe o durata mai mare de 4 ani. SR 13510 se prezinta a fi un document modern, explicit, aliniat la practica europeana si perfect adaptat cerintelor pietei nationale.
Simtindu-se necesitatea practica a elaborarii unui singur document, consolidat, care sa concentreze, alaturi de prevederile europene si contributia nationala in domeniul producerii betonului, in 2007 s-a elaborat NE 012/1:2007 (CP 012/1:2007). Aceasta reglementare tehnica obligatorie concentreaza toate informatiile necesare proiectarii betonului sub aspectul durabilitatii pentru o durata de serviciu de 50 de ani. Pentru o durata de serviciu mai mare, de 100 de ani asa cum este cazul podurilor si altor constructii ingineresti importante, stabilirea parametrilor betonului se face in conformitate cu Eurocod-ul specific.
"Suntem acum in fata primei revizii pe plan european a standardului EN 206-1 care este de asteptat sa intre in vigoare in prima jumatate a anului 2014. Revizia acestui standard, deosebit de importanta, va aduce dupa sine o serie de elemente de noutate foarte interesante, necesitand amendarea anexei sale de aplicare (SR 13510:2006). In consecinta, este de asteptat ca aceasta revizie din 2014 a standardului european EN 206-1 sa influenteze si NE 012/1:2007 (CP 012/1:2007). Proiectarea durabilitatii betonului inseamna incadrarea elementelor - structurilor din beton in clase de expunere “X” la actiunea mediului inconjurator si identificarea tipurilor de ciment posibil a fi utilizate plecand de la prevederile Anexei F (obligatorii) din NE 012/1:2007 (CP 012/1:2007). Va rugam sa ne contactati direct ( Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ) pentru orice detalii legate de modul de proiectare al durabilitatii betonului in care ne dorim sa fim partenerii dumneavoastra din punct de vedere tehnic", au precizat oficialii Carpatcement.
***
HeidelbergCement este lider mondial pe piata de agregate si un important jucator in domeniul cimentului, betonului si altor activitati conexe, ceea ce il pozitioneaza printre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume. Compania are 52.000 de angajati in 2.500 de locatii in peste 40 de tari. Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, este unul din liderii pietei de ciment din Romania. Din 1998 pana in prezent, Grupul a investit peste 450 milioane Euro pe piata romaneasca, inclusiv costurile de achizitie. Alaturi de Carpatcement Holding, din grupul german mai fac parte Carpat Beton (divizia de betoane) si Carpat Agregate (divizia de agregate). Prin diviziile sale, Grupul pune la dispozitia clientilor sai materiale de constructie la un standard de calitate recunoscut la nivel international. Grupul acopera intreaga gama de cerinte ale clientilor, de la consultanta in domeniul de aplicare pana la oferirea de solutii eficiente de finalizare a proiectelor. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
 
Solicita informatii suplimentare
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
AUGUST 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 184 (August 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
viarom
EDIT-Structural
konsent
Acvatot 2019
BogArt
leviatan
Arduro
noark
CDS
SSAB
DRS
CONCEPT STRUCTURE
rigips
ELECTROGRUP
ness project
strabag nivel 1
concelex
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
theda mar
SIGM
Ubitech

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander