Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ELPEX ofera sisteme performante de sprijin pentru prevenirea surparii excavatiilor
ELPEX ofera sisteme performante de sprijin pentru prevenirea surparii excavatiilor
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 17 Dec 2021 06:33
Sistemele de sprijin promovate de Elpex indeplinesc toate exigentele de prevenire a accidentelor din timpul lucrarilor de excavatie, sunt usor de implementat (folosind doar un excavator si doi muncitori) si asigura o productivitate sporita fata de solutia clasica, pe baza de cofraje din lemn. Formate din doar cateva accesorii, acestea garanteaza, in acelasi timp, stabilitatea zonelor adiacente. Latimea sprijinirii este dictata de dimensiunea conductei si de spatiul lateral necesar plasarii materialui de umplere. Din punct de vedere constructiv, exista sisteme de tip box si pe baza de panouri culisante. Seria usoara, fara auto-avansare, este recomandata atunci cand terenul este consistent, in proximitate nu se afla cladiri, zona de lucru este departe de drumurile aglomerate, iar tasarea ulterioara a pamantului este limitata.
 
Solutie inovatoare pentru sprijinirea peretilor sapaturilor adanci 
Modul de lucru presupune plasarea box-ului preasamblat in excavatie. Cutia este ridicata utilizand cele patru lanturi atasate la inelele special prevazute pentru aceasta operatiune. De precizat ca lungimea lanturilor trebuie sa fie egala cu cea a panourilor. Dupa instalarea propriu-zisa, muncitorii isi pot efectua lucrarile pe fundul excavatiei fara a se teme de o eventuala surpare a terenului. Daca excavatia este mai adanca, pot fi montate panouri de extensie. Scutul de extensie este preasamblat in afara santului. Prin adaugarea acestor elemente de prelungire la cele de baza, poate fi marita adancimea maxima sprijinita. In functie de tipul de panou, se poate ajunge pana la un nivel de 6 metri. In ceea ce priveste latimea, aceasta este reglata prin intermediul spraiturilor extensibile. La dezasamblare, panourile sunt extrase in ordinea inversa a instalarii. In cazul in care pamantul este sfaramicios, nisipos sau exista lucrari preliminare, sunt utilizate sistemele de sustinere cu auto-avansare. In mod concret, este realizata o sapatura prealabila cu adancime de 1,25 metri, apoi si box-ul preasamblat este coborat in excavatie. In timpul acestei etape, muncitorii nu trebuie sa fie in sant. Cupa excavatorului este utilizata pentru apasarea alternativa pe panourile de pe ambele parti ale sistemului. Operatiunea este repetata pana cand este atins fundul excavatiei. Important de retinut este faptul ca, pentru toate lucrarile de excavare, asezare a armaturii, indepartarea si mutarea panourilor, se recomanda utilizarea echipamentelor pe senile, pentru a elimina orice problema operationala pe santier, precum si rasturnarea din cauza instabilitatii solului.
Solicita informatii suplimentare
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Ubitech
concelex
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
CDS
viarom
strabag nivel 1
Acvatot 2019
rigips
FRONTALE
theda mar
noark
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander