Agenda Constructiilor
Duminica, 08 Decembrie 2024
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - KNAUF INSULATION: Recomandari privind selectia de vata de sticla sau bazaltica
KNAUF INSULATION: Recomandari privind selectia de vata de sticla sau bazaltica
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 31 Dec 2019 06:25
Potrivit Knauf Insulation Romania, unul dintre principalii furnizori de pe piata materialelor izolante, exista indelungi comparatii si dezbateri legate de fiabilitatea celor doua tipuri de vata minerala, de sticla si bazaltica. Asadar, ca producator, atat de vata minerala de sticla, cat si bazaltica, Knauf Insulation ofera recomandari impartiale cu scopul de a ajuta clientii sa aleaga cele mai bune produse pentru proiectele lor. 
"In primul rand, este important de mentionat ca ambele tipuri de vata minerala au proprietati de izolare termica, fonica si de protectie la incendiu, fiind folosite atat in constructii rezidentiale, non-rezidentiale, cat si industriale. Totusi, in functie de aplicatie si cerintele specifice, atat vata minerala de sticla, cat si cea bazaltica, pot oferi avantaje unice", a declarat Adrian Garofeanu, director comercial Knauf Insulation Romania si Bulgaria.
 
Izolare termica
In cazul in care performantele termice sunt cea mai importanta cerinta a materialului izolant, vata minerala de sticla ofera o gama mai variata de produse, cu performante termice incepand de la 0,032 W/ mK. De asemenea, produsele din vata minerala de sticla au o greutate redusa cu circa 50% fata de produsul similar din vata bazaltica. Acest fapt creeaza un avantaj in manipularea materialului, mai ales in cazul aplicatiilor de tip acoperisuri inclinate (mansarde) si pereti de compartimentare. 
Printre cele mai frecvente tipuri de aplicatii in acest caz, se numara acoperisurile inclinate, expuse cel mai mult influentelor exterioare, rezultand o supraincalzire a mansardei vara si o racire accentuata iarna. Pentru acestea, Knauf Insulation recomanda ca izolarea sa se realizeze cu vata minerala cu tehnologia ECOSE®, impreuna cu sistemul Homeseal LDS 0.02. Acesta este alcatuit din folii permeabile la vaporii de apa care permit vatei sa elimine condensul de la interior, impiedicand totodata patrunderea eventualului condens in materialul izolator. La interior, se aplica o bariera de vapori Homeseal LDS 5, ce va impiedica patrunderea umezelii in materialul izolator. 
Importanta materialelor izolante calitative primeaza in acest caz intrucat, potrivit specialistilor Knauf Insulation, circa 35% din pierderile de energie ale unei case au loc prin acoperis. 
 
Protectie impotriva incendiilor
Functia de protectie la incendii este necesara pentru prevenirea degradarii structurii cladirii in cazul incendiilor, respectiv asigurarea evacuarii in siguranta a persoanelor din cladire. Ambele tipuri de vata minerala sunt materiale incombustibile, avand Euroclasa de reactie la foc A1. Spre deosebire insa de vata minerala de sticla, cea bazaltica este perfecta pentru temperaturi ridicate si aplicatii ce necesita rezistenta la foc datorita compozitiei sale si a temperaturii ridicate in utilizare - de pana la 850‎°, comparativ cu 200‎° la vata de sticla.
Metoda cea mai raspandita de izolare a peretilor exteriori este sistemul de tip Termosistem (fatada de contact) pentru care exista produse speciale din vata minerala bazaltica. Pe langa protectie ridicata la foc, izolarea peretilor exteriori inseamna confort termic si acustic, economie de energie, reducerea cheltuielilor si contributia sporita la protejarea mediului.                                                                 
 
Rezistenta la compresiune
Aceasta caracteristica este necesara in aplicatiile unde exista o incarcare uniform distribuita mare - pardoseli si acoperisuri de tip terasa. Pentru acestea, specialisti Knauf Insulation recomanda vata minerala bazaltica, produs cu performante ridicate de pana la 100 KPa. 
 
Izolare acustica
In acest caz, specialistii Knauf Insulation recomanda vata minerala de sticla Akustic Board, utilizata pentru peretii de compartimentare. Acesti pereti trebuie sa fie proiectati si realizati astfel incat, pe langa protectia fonica, sa ofere si despartirea functionala a spatiului, concomitent cu asigurarea protectiei impotriva incendiilor, cat si a protectiei termice daca delimiteaza o incapere incalzita de una neincalzita. 
Pe de alta parte, cel mai important criteriu pentru orice tip de aplicatie este reprezentat de calitatea materialelor de izolatie care determina siguranta si eficienta energetica a unei cladiri. Pentru scaderea costurilor de incalzire sau racire, siguranta sporita in caz de incendiu, o izolare fonica corespunzatoare si protectia mediului, este recomandata informarea asupra produselor si sistemelor de izolatii de calitate superioara care pot asigura aceste avantaje la cele mai inalte standarde.
***
Knauf Insulation este o companie globala, cu peste 40 de ani de experienta in productia de materiale de constructii si izolatii, cu peste 5.000 de angajati, 40 de unitati de productie in 15 tari si o cifra de afaceri de aproape doua miliarde de euro.
Pe piata din Romania, compania a aplicat aceleasi principii globale, astfel incat, in prezent, Knauf Insulation este unul dintre principalii furnizori de vata minerala pentru aplicatii precum acoperisuri plate de tip terasa si termoizolarea fatadelor. Principalele obiective ale companiei pe piata locala constau in cresterea segmentului de vata minerala si a numarului de utilizatori ai acestui produs, precum si contributia la educarea consumatorului in utilizarea produselor de calitate, cu coeficienti termici performanti, realizati din materii usor regenerabile si fara compusi chimici.
 
Solicita informatii suplimentare
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAMTotalEnergiesRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
EURO BUILD
SSAB
concelex
MAKITA
EDIT-Structural
SIGM
DRS
VEGO
Arduro
strabag nivel 1
AED
CDS
CONCEPT STRUCTURE
konsent
leviatan
ELECTROGRUP
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
rigips
theda mar
Ubitech
noark
BogArt

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<