Agenda Constructiilor
Joi, 28 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Sustenabilitate - AFI Europe obtine pre-certificare LEED PLATINUM pentru cladirea AFI Tech Park 2
AFI Europe obtine pre-certificare LEED PLATINUM pentru cladirea AFI Tech Park 2
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 21 Iun 2022 14:11
AFI Tech Park 2, a doua faza a ansamblului de birouri AFI Tech Park construit de AFI Europe Romania langa Palatul Parlamentului, a primit pre-certificarea LEED Platinum, dupa ce a finalizat cu succes evaluarea GBCI a documentatiei din faza initiala de proiectare. Procesul amplu de certificare este coordonat de Divizia Green & Healthy Buildings Certifications din cadrul Colliers Romania.
AFI Tech Park 2 a obtinut pre-certificarea LEED Platinum, cel mai inalt nivel al sistemului de certificare „verde”, standard recunoscut la nivel global ca simbol al excelentei in proiectarea, constructia si operarea cladirilor sustenabile.
Pre-certificarea LEED Platinum a fost acordata cladirii AFI Tech Park 2 pentru punerea in aplicare a unor strategii si solutii practice si masurabile in domenii precum dezvoltarea durabila a zonei in care se construieste, reducerea consumului de apa potabila, eficienta energetica, selectia materialelor si calitatea mediului interior.
Pentru a reduce emisiile de CO2 in timpul functionarii, AFI Tech Park 2 va consuma cu 35% mai putina energie si cu 50% mai putina apa potabila in comparatie cu o cladire obisnuita, reducand astfel efectele nocive asupra mediului si economiei datorate consumului excesiv de energie, dar si presiunea asupra sistemelor municipale de alimentare cu apa si de canalizare. AFI Europe Romania are in plan sa incurajeze dezvoltarea retelei de distributie si a noilor tehnologii de energie regenerabila si astfel a decis sa se angajeze intr-un contract de achizitie de energie regenerabila pe o durata de minimum 2 ani, pentru a furniza cel putin 70% din energia electrica a cladirii din surse nepoluante.
 
Calitatea mediului interior, asigurata prin mai multe masuri strategice
Pentru a oferi confort, bunastare si productivitate tuturor ocupantilor cladirii, calitatea mediului interior este asigurata prin mai multe masuri strategice, cum ar fi o ventilatie imbunatatita si aport sporit de aer proaspat, un plan de management al executiei constructiei pentru calitatea aerului interior, reducerea poluantilor aerului proveniti de la materialele de constructie, un confort termic adecvat sau acces la lumina naturala.
„Prin obtinerea pre-certificarii LEED Platinum, AFI Tech Park 2 demonstreaza un angajament activ in construirea cladirilor sustenabile, prin diminuarea emisiilor de carbon, prin reducerea costurilor de operare si prin conservarea resurselor naturale. AFI Europe este cel mai mare dezvoltator de cladiri de birouri si centre comerciale certificate LEED Core & Shell din Romania, cu peste 170.000 de metri patrati de spatii certificate", declara arh. Tamara Dogariu, Senior Sustainability Consultant in cadrul diviziei Green & Healthy Buildings Certifications a Colliers, LEED AP al acestui proiect.
„Suntem constant preocupati sa dezvoltam proiecte sustenabile si vizam mentinerea unor costuri operationale la un nivel optim, asigurand calitatea si eficienta impuse de catre chiriasi nostri. In acest sens,am instalat in toate claadirile de birouri cel mai nou si performant sistem de purificare a aerului prin ionizare, care a contribuit de asemenea la obtinerea certificarii WELL Health & Safety pentru toate cladirile”, a declarat Emma Toma, Head of Office Division - AFI Europe Romania.
Din 2014, anul in care AFI Park 1 a devenit prima cladire de birouri din Romania certificata LEED Core and Shell Rating System, AFI Europe a stabilit mai multe repere importante pe piata imobiliara din Romania.
 
man and machineALLBIMALLBIMVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
FRONTALE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
noark
grundfos
leviatan
leviatan
viarom
theda mar
BALTIC
Acvatot 2019
CDS
rigips
strabag nivel 1
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica