Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Sustenabilitate - AFI Europe vizeaza emisii zero de carbon pentru toate proiectele sale, pana in 2025
AFI Europe vizeaza emisii zero de carbon pentru toate proiectele sale, pana in 2025
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 06 Oct 2022 12:25
Compania AFI Europe anunta o serie de planuri ce vizeaza atingerea unor tinte ambitioase privind sustenabilitatea tuturor proiectele sale, reducerea semnificativa a emisiilor de carbon, imbunatatirea confortului si sigurantei ocupantilor acestora, precum si transformarea proiectelor in cladiri SMART, cu un grad inalt de acces la tehnologie.
Potrivit strategiei de sustenabilitate a companiei, unul dintre cele mai importante obiective este obtinerea, pana in 2025, a certificarii „LEED Zero Carbon” pentru toate proiectele de birouri operationale, precum si a proiectelor care urmeaza sa fie dezvoltate in Romania. De aceea, AFI Europe Romania a demarat procesul de obtinere a acestei certificari, proces preconizat sa fie finalizat in urmatorii 2 ani.
Compania Colliers va acorda consultanta in acest proces de certificare, care va viza in primul rand cladirile operationale din portofoliul AFI Europe Romania. Pe baza unei evaluari initiale, vor fi emise o serie de recomandari pentru a fi implementate, precum: cresterea eficientei energetice (prin optimizare BMS , iluminare LED si control al sistemelor cladirilor, imbunatatirea izolarii termice si alte imbunatatiri tehnice), prin folosirea energiei verzi (electricitate provenita 100% din surse regenerabile) si planificarea unor masuri de diminuare a emisiilor de carbon rezultate din combustibili fosili.
„AFI Europe abordeaza reducerea impactului cladirilor de birouri pe care le gestioneaza asupra mediului, angajandu-se sa obtina certificarea LEED Zero Carbon pentru intregul sau portofoliu de birouri. Obtinerea neutralitatii emisiilor de carbon, pana in 2050, este un obiectiv al Uniunii Europene, iar AFI Europe Romania va fi un pionier pe piata romaneasca prin aceste imbunatatiri implementate din timp. Suntem incantati de faptul ca echipa noastra de consultanta strategica ESG va consilia AFI pe parcursul procesului de certificare LEED Zero Carbon. Programul are abilitatea unica de a confirma aceasta etapa in domeniul sustenabilitatii, prin abordarea problematicii schimbarilor climatice si incurajarea unui progres accelerat pe toate cele 3 planuri - oameni, planeta si profit", a mentionat Oana Stamatin, ESG Chief Officer - CEE & Romania, Colliers.
Pe termen lung, strategia AFI Europe vizeaza o abordare carbon free pentru toate proiectele de birouri care vor fi dezvoltate in Romania, astfel incat angajamentul fata de dezvoltarea sustenabila a cladirilor proprii sa anticipeze si sa devanseze obiectivele stabilite la nivel european.
 
7 cladiri de birouri certificate din punct de vedere al sustenabilitatii
Pana in prezent, AFI Europe a obtinut certificari „verzi” LEED si BREEAM pentru toate cele 7 proiecte de birouri din portofoliu: AFI Park, AFI Tech Park, AFI Victoriei Plaza, AFI Park Floreasca, AFI Lakeview, AFI Park Timisoara si AFI Park Brasov, dar si pentru centrul comercial AFI Brasov si complexul rezidential AFI City Bucuresti Noi, care a primit certificarea Green Homes din partea Consiliului Roman al Cladirilor Verzi (RoGBC). Mall-urile AFI Cotroceni si AFI Ploiesti sunt in proces de certificare ca si constructii “verzi”.
In ce priveste masurile legate de confortul si siguranta chiriasilor, compania a investit in 2021 aproximativ 1 milion de Euro in cel mai nou sistem de purificare a aerului prin ionizare Bi-polara, care a fost instalat in toate cladirile de birouri din portofoliul AFI. Pentru a oferi conditii optime de functionare si a sprijini cresterea productivitatii tuturor ocupantilor cladirilor de birouri din portofoliu, calitatea mediului interior este asigurata printr-o ventilatie imbunatatita si aport sporit de aer proaspat, reducerea poluantilor din aer proveniti de la materialele de constructie, confort termic adecvat si acces la lumina naturala.
De altfel, la inceputul acestui an, compania a anuntat obtinerea certificarii Well Health & Safety pentru intregul sau portofoliu de cladiri de birouri din Romania. Aceasta acopera cinci zone cheie, incluzand proceduri de curatare, managementul calitatii aerului si serviciile de sanatate.
„Suntem constant preocupati sa oferim un mediu de lucru sanatos si sigur tuturor chiriasilor prezenti in proiectele noastre de birouri, apeland la cele mai moderne sisteme existente la ora actuala. Din punctul nostru de vedere, bunastarea si sanatatea sunt invariabil legate de impactul pe care noi il avem asupra naturii. Acesta este si motivul pentru care toate actiunile noastre din ultimii ani converg in directia sustenabilitatii, atat in faza de constructie a proiectelor, prin achizitionarea de materiale sustenabile si reducerea amprentei de carbon aferente procesului de constructie, cat si in ce priveste modul de functionare si utilizare a cladirilor de birouri. Investim semnificativ in cele mai noi solutii de reducere a consumului de apa si energie, de utilizare a resurselor regenerabile, de colectare selectiva a deseurilor, precum si de incurajare a transportului sustenabil al chiriasilor nostri prin folosirea bicicletelor si a masinilor electrice”, declara Emma Toma – Head of Office Division, AFI Europe Romania.
 
RAWLPLUGALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
strabag nivel 1
EDIT-Structural
viarom
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
CDS
theda mar
rigips
concelex
noark
siniat
ness project
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
quadratum

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander