Agenda Constructiilor
Luni, 23 Noiembrie 2020
Home - Stiri - Sustenabilitate - ARISTON Thermo creste cu 40% investitiile in dezvoltarea de produse regenerabile
ARISTON Thermo creste cu 40% investitiile in dezvoltarea de produse regenerabile
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 10 Nov 2020 15:23
Ziua internationala a stiintei pentru pace si dezvoltare (World Science Day for Peace and Development) este sarbatorita in fiecare an pe 10 noiembrie, aceasta fiind data internationala stabilita de Unesco pentru implicarea opiniei publice in dezbateri pe subiecte stiintifice de actualitate. Tema de anul acesta, Stiinta pentru si alaturi de societate, scoate in evidenta una dintre cele mai importante provocari cu care ne confruntam la nivel global, respectiv incalzirea climei si consecintele acesteia asupra societatilor.
Din 2018 Ariston Thermo Group, sprijina activ cercetarile stiintifice asupra impactului pe care schimbarile climatice il au pentru planeta si societate prin proiectul Ariston Comfort Challenge. Cercetatorii din Groenlanda au la dispozitie casa Ariston Comfort Zone, o constructie eco si durabila, unde invelisul exterior a fost proiectat pentru a sustine o eficienta energetica ridicata, ce asigura un consum scazut de energie, mentinand, totodata si confortul locuitorilor in cele mai dure conditii meteorologice. Acest adapost le permite cercetatorilor de la Universitatea din Copenhaga sa studieze ecosistemul arctic pe timpul iernii, precum si consecintele schimbarilor climatice asupra stratului de gheata, a faunei salbatice si a oamenilor care traiesc in regiune.
In casa Ariston Comfort Zone, cercetatorii au avut sansa de a studia in detaliu impactul schimbarilor climatice asupra calitatii vietii comunitatii: „Topirea ghetii deschide noi rute, noi itinerarii pentru deplasarea in zona: chiar si comunitatile din asezarile de aici recurg la noi mijloace de transport, de la sanii trase de caini la ambarcatiuni de mici dimensiuni. […] Logistica se va schimba, probabil vor aparea noi porturi si politicienii locali vor fi nevoiti sa ia masuri astfel incat bunurile, comertul si traficul sa fie dirijate catre noile rute care nu presupun un consum excesiv de combustibili” - comenteaza Martin Nielsen, lider stiintific al Statiei Arctice.
Pentru a intelege mai bine una din activitatile de cercetare din cadrul statiei artice, va invitam sa urmariti materialul video urmator: https://www.youtube.com/watch?v=8-U-JUvMUKo&feature=youtu.be
Ziua Internationala a Stiintei si obiectivul acesteia de a implica opinia publica in dezbaterea despre stiinta si dezvoltare, reprezinta pentru Ariston ocazia de a-si reafirma angajamentul privind contracararea incalzirii globale prin promovarea unor actiuni sustenabile, pe termen lung. Se estimeaza ca in 2050, aproximativ 200 de milioane de oameni vor fi nevoiti sa migreze din cauza schimbarilor climatice, iar IPCC – Comitetul stiintific ONU privind clima subliniaza in raportul sau din 2019 faptul ca migratia determinata de dificultatile economice se va transforma intr-o migratie determinata de schimbarile climatice, o transformare dificila care poate fi principalul motiv al conflictelor.
Ariston a alocat 77 milioane euro pentru investitii, cercetare si dezvoltare
Angajamentul asumat de Ariston nu se limiteaza la sustinerea stiintei in vederea contracararii efectelor schimbarilor climatice, ci se reflecta si in dezvoltarea sustenabila, bazata pe inovatie a unor produse eficiente si de calitate. In 2019, Grupul a continuat sa isi consolideze eforturile prin cresterea cu 40% a investitiilor in cercetarea si dezvoltarea dedicata produselor regenerabile, in comparatie cu 2018. Prin alocarea sumei de 77 milioane euro pentru investitii, cercetare si dezvoltare, Grupul detine acum la nivel global, 24 de centre de competenta si de cercetare si dezvoltare in 15 tari.
Accentul pe inovatie, ca motor esential al cresterii, asigura clientilor produse de inalta calitate si serviciile conexe de instalare si intretinere, minimizand astfel impactul asupra mediului.
Misiunea Ariston de a aduce confort tuturor, pretutindeni, chiar si acolo unde pare greu de atins, prin tehnologie si produse inovatoare, reprezinta un mod de a crea o legatura emotionala intre stiinta si societate. Trebuie sa constientizam impactul alegerilor noastre de zi cu zi, iar Ariston, prin produsele sale, are sansa de a sublinia zilnic cat de valoroasa este inovatia stiintifica, sustinand imbunatatirea constanta a vietii oamenilor. Astazi, oamenii de stiinta si inovatorii sunt mai aproape ca oricand de intreaga comunitate globala, iar acest lucru este vital pentru o mai buna intelegere a planetei noastre, pentru societati mai durabile si mai constiente de un nou mod de a ne trai viata si de spatiul din jurul nostru.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
rigips
ERBASU CONSTRUCT
hilti
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere