Agenda Constructiilor
Marti, 20 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Sustenabilitate - CE (DG GROW) propune santiere cu emisii zero si materiale de constructii circulare
CE (DG GROW) propune santiere cu emisii zero si materiale de constructii circulare
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 16 Dec 2020 10:03
Comisia Europeana, prin DG GROW, a lansat proiectul "Mari cumparatori pentru clima si mediu/ Big Buyers for Climate and Environment (BBCE)" ce vizeaza schimbul de cunostinte si dezvoltarea de noi produse si servicii care sa valorifice puterea de cumparare a marilor cumparatori.
Proiectul are in vedere o abordare verticala, domeniile de lucru fiind identificate de catre participanti. Secretariatul este asigurat de ICLEI si Eurocities, iar informatii suplimentare despre proiect sunt disponibile pe site-ul www.bigbuyers.eu.
BBCE este o continuare a proiectul pilot denumit "Big Buyers and Networks Initiative", care a produs o serie de rezultate ambitioase. Pentru cele trei domenii de colaborare, respectiv: santierele de constructii cu emisii zero, vehiculele grele electrice si materiale de constructie circulare, entitatile publice au avut schimb de informatii cu privire la provocari si solutii, au stabilit colaborarea cu furnizorii si a lucrat cu experti tehnici din intreaga Europa. Toate rezultatele sunt publicate pe www.bigbuyers.eu.
Pentru urmatoarea etapa a proiectului BBCE, vor fi stabilite alte patru domenii de colaborare comuna pe baza nevoilor concrete si a interesului entitatilor publice de a procura noi solutii durabile, care in prezent nu sunt disponibile pe piata. Acestea pot include aspecte din domeniile care au fost abordate la primele grupuri de lucru, sau pot fi complet diferite, in functie de preferintele participantilor.
DG GROW urmareste mobilizarea in proiectul BBCE a unor entitati publice ambitioase interesate sa dezvolte achizitii inovative in domenii precum sanatatea, energia curata, constructiile cu emisii reduse de carbon sau transportul inteligent.
Organizatiile care participa la grupurile de lucru Big Buyers pot beneficia de o serie de avantaje, precum:
  • Schimb de bune practici cu colegii din intreaga UE;
  • Implicarea intr-un angajament de piata comun si schimb de informatii de piata;
  • Cunoasterea celor mai recente orientari si evolutii tehnice;
  • Sprijin din partea secretariatului pentru dezvoltarea unor relatii de claborare.
Prin intermediul unui formular online, secretariatul proiectului va solicita exprimarea interesului privind sase posibile domenii de colaborare: mobilitate, energie, constructii, tehnologia informatiilor si comunicatiilor (TIC) si inteligenta artificiala (AI), sanatate. Pentru fiecare domeniu, entitatile participante pot descrie nevoile specifice (servicii sau produse) care doresc a fi achizitionate in urmatorii ani, dar care in prezent nu sunt usor disponibile pe piata.
Termenul pentru completarea si transmiterea formularului catre COM este 18 decembrie 2020. Pe baza interesului exprimat prin formular, secretariatul va identifica domeniile, produsele si/sau serviciile pentru care exista cel mai mare interes de colaborare. Ulterior, in ianuarie 2021 vor fi realizate o serie de interviuri cu autoritatile care vor raspunde acestui apel. Grupurile de lucru vor fi infiintate incepand cu februarie/ martie 2021 pentru o perioada de doi ani.
Avand in vedere importanta achizitiilor inovative in promovarea obiectivelor de redresare economica in contextul Pactului Ecologic European, ANAP recomanda tuturor partilor interesate de a face cunoscuta initiativa COM/DG GROW la nivelul autoritatilor contractante mari din Romania (orase mari, regiuni, responsabili de achizitii centralizate, companiile de utilitati etc.) care ar putea fi interesate sa participe in proiect, in grupurile de lucru organizate in cadrul proiectului BBCE. Chestionarul de exprimare a interesului trebuie completat pana la 18 decembrie si este disponibil aici 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

gamma_2021ALLBIMTERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
hilti
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
hidroplasto
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere