Agenda Constructiilor
Marti, 27 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Sustenabilitate - CEC Bank finanteaza proiecte care implica achizitii verzi cu fonduri si garantii ale BEI
CEC Bank finanteaza proiecte care implica achizitii verzi cu fonduri si garantii ale BEI
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 28 Feb 2022 12:40
CEC Bank acorda credite cu dobanzi reduse si garantii europene COSME pentru investitii in proiecte verzi: panouri solare, reabilitare termica a cladirilor, achizitii de echipamente din clase energetice superioare si chiar reinnoirea flotelor auto ale companiilor cu masini electrice sau hibrid. De asemenea, pot obtine finantare pentru activitatea curenta companiile care activeaza in domenii ”verzi” - gestiunea deseurilor, economie circulara etc.
”Pactul Verde European si-a pus puternic amprenta asupra economiei, iar reducerea impactului asupra mediului si a costurilor cu energia sunt pe agenda publica si reprezinta preocupari majore pentru companii. Prin lansarea finantarilor dedicate pentru investitii si proiecte verzi, CEC Bank se implica activ, oferind solutii pentru tranzitia la o economie verde”, a declarat Bogdan Neacsu, Presedinte, Director General CEC Bank.
Printre proiectele verzi eligibile pentru credite verzi se numara reabilitarea energetica a spatiilor de productie sau sediilor prin modernizarea sistemelor de ventilatie, de incalzire, prin anvelopare si izolarea termica, achizitia de masini electrice si/sau hibrid, montarea de statii de incarcare pentru masinile electrice, achizitia de echipamente de productie noi cu consum redus de energie, dar si achizitia si montarea de panouri fotovoltaice/solare.
Valoarea maxima a creditului de investitiisau a liniilor de credit este de 699.000 lei si se pot obtine garantii europene gratuite prin Programul COSME pentru pana la 50% din valoarea finantarii. Dobanda pentru creditele verzi este redusa cu 0,75 puncte procentuale, fata de cea standard.
Acordul dintre CEC Bank si BEI are o valoare de 50 milioane de euro, CEC Bank fiind prima banca din Romania care a accesat finantarile dezvoltate de BEI ca raspuns la criza generata de COVID-19.
Colaborarea dintre CEC Bank si Grupul BEI a inceput in 2013, iar acesta este cel de-al treilea acord de finantare semnat de cele doua parti. Prin sursele atrase de la BEI pana in prezent, precum si prin programele de garantare FEI, CEC Bank a oferit finantari in valoare de peste 1,2 miliarde lei, pentru peste 2.000 de companii.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
CDS
noark
MAKITA
viarom
top 500
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
top 500
top 500
ERBASU CONSTRUCT
concelex
theda mar
FRONTALE
strabag nivel 1
Acvatot 2019
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu