Agenda Constructiilor
Joi, 21 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Sustenabilitate - Colliers obtine certificarea WELL Health-Safety pentru proiectul de birouri Global City
Colliers obtine certificarea WELL Health-Safety pentru proiectul de birouri Global City
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 06 Aug 2021 10:19
Pandemia de Covid-19 a evidentiat rolul critic al cladirilor in protejarea sanatatii, sigurantei si starii de bine a oamenilor. Complexul de birouri Global City din portofoliul companiei de investitii imobiliare Arion Green este al zecelea proiect pentru care Colliers a coordonat procesul de certificare cu WELL Health-Safety, cel mai nou standard de evaluare al International WELL Building Institute pentru limitarea riscurilor de sanatate.
In contextul unui an 2020 atipic, proprietarii de cladiri si chiriasii vad nevoia stringenta de a indeplini standarde ridicate de sanatate si siguranta in spatiile pe care le administreaza si iau acum in calcul reducerea riscurilor de raspandire a bolilor infectioase prin adoptarea de solutii care sa fie implementate imediat si care sa faciliteze crearea unui mediu de lucru sigur pentru sanatate. Din informatiile publice, in ultimele sase luni, 18 proiecte s-au inregistrat pentru certificarea WELL Health-Safety in Romania, menita sa ofere suport in vederea preventiei, pregatirii, adaptabilitatii si recuperarii in contextul Covid-19.
Complexul Global City, care cuprinde doua cladiri de birouri de Clasa A, cu o suprafata inchiriabila de 51.000 de metri patrati, a obtinut certificarea cu WELL Health-Safety in doar patru luni, intregul proces de certificare fiind coordonat de Colliers Romania, singura companie de consultanta imobiliara cu o echipa dedicata de specialisti WELL.
„Colaborarea cu proprietarul si property managerul in procesul de certificare a fost foarte buna, deciziile de implementare a masurilor au fost luate intr-un timp foarte scurt, iar experienta noastra in proiectele anterioare a ajutat la un review rapid al documentatiei de catre IWBI. Aceasta certificare ofera o asigurare in plus ca angajatii pot reveni in siguranta la birou. De altfel, complexul a fost certificat si LEED EBOM (Existing Building Operations & Maintenance), nivelul Gold pentru ambele cladiri, dar si ca o recunoastere a calitatii, a unei administrari sustenabile si a viziunii ecologiste, procesul amplu de certificare fiind coordonat tot de catre Colliers in urma cu 6 ani”, precizeaza Oana Stamatin, Director Green Certification and Building Surveying la Colliers.
Standardul WELL Health-Safety Rating a aparut in urma recomandarilor primite de la IWBI Task Force privind Covid-19, un grup format din aproximativ 600 de experti din sanatate, virusologi, academicieni, oficiali guvernamentali, specialisti in constructii si profesionisti din imobiliare. Certificarea WELL Health-Safety se adreseaza tuturor tipurilor de cladiri, se bazeaza pe dovezi si este axata pe adoptarea unor politici operationale, implementarea de protocoale de mentenanta si elaborarea unor planuri de urgenta. Pentru mentinerea certificarii, proiectele trebuie sa treaca printr-un proces anual de reinnoire a acesteia, ceea ce ajuta la asigurarea indeplinirii unui standard ridicat de sanatate si siguranta pe termen lung.
„Noi, cei de la Arion Green, suntem mandri ca am obtinut certificarea WELL Health-Safety pentru Global City Business Park prin intermediul International WELL Building Institute (IWBI). Aceasta certificare confirma angajamentul nostru permanent cu privire la implementarea politicilor operationale, a protocoalelor de mentenanta, a implicarii stakeholderilor si a planurilor de urgenta pentru a gestiona contextul post-COVID-19 in prezent si in viitor. Sanatatea si siguranta raman prioritatile noastre de baza in administrarea proprietatilor si, in acest scop, vom continua sa depunem toate eforturile pentru a asigura cel mai inalt nivel de aderenta si conformitate”, spune Takis Fyssas, administratorul Global City.
Avand in vedere interesul crescut pentru sanatate si siguranta la birou, Colliers inoveaza si raspunde provocarilor actuale si nevoilor viitoare din piata de birouri cu Office 360°, o abordare completa a biroului, din toate punctele de vedere, realizata printr-un proces unic si extrem de complex, adaptat pana la ultimul detaliu pentru a se potrivi nevoilor si planurilor strategice ale companiilor. Echipa lucreaza pentru a imbunatati reputatia si sustenabilitatea unei cladiri prin certificarile LEED, BREEAM si WELL.
 
gamma_2021AUTODESKALLBIMjungheinrichTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Ubitech
hidroplasto
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
hilti
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1
Acvatot 2019
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
bienala
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere