Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Sustenabilitate - DAIKIN vrea sa ajunga la o amprenta neta de carbon zero pana in anul 2050
DAIKIN vrea sa ajunga la o amprenta neta de carbon zero pana in anul 2050
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 15 Dec 2021 11:46
Daikin, producatorul de echipamente de incalzire si racire cu o experienta de peste 90 de ani in domeniu, are ca tinta sa ajunga la o amprenta neta de carbon zero in intreaga activitate pana in 2050 si sustine, prin tehnologiile sale inovatoare integrate, mentinerea emisiilor totale de carbon la niveluri cat mai scazute pe parcursul ciclului de viata al cladirilor dotate cu unitati din portofoliu, asigurand in acelasi timp un climat interior confortabil si sanatos. Astfel, noua unitate de incalzire si racire VRV 5 cu recuperare de caldura are o contributie importanta la acest obiectiv, prin adoptarea agentului frigorific R-32 avand GWP (Global Warming Potential) scazut pentru cladirile comerciale de mari dimensiuni si mentinand flexibilitatea VRV de a deservi toate tipurile de spatii interioare, chiar si pe cele de mici dimensiuni.
Sistemele cu recuperare de caldura permit racirea si incalzirea simultan, ceea ce ofera controlul individual al nivelului de confort. Tehnologia asigura astfel incalzire gratuita prin transferul de caldura din zonele care necesita racire in zonele care necesita incalzire.
Noua unitate VRV 5 cu recuperare de caldura reprezinta viitorul aplicatiilor HVAC-R comerciale, avand o contributie semnificativa la decarbonizarea cladirilor comerciale. Agentul frigorific R-32 reduce impactul asupra incalzirii globale cu pana la 71%, avand un nivel cu 68% mai mic al GWP si o cantitate mai mica de agent frigorific in comparatie cu sistemele cu R-410A, folosite in mod obisnuit in cladirile comerciale.
Unitatea VRV 5 are o eficienta sezoniera ridicata, sistemul cu recuperare de caldura cu trei conducte fiind extrem de eficient si confortabil intrucat recupereaza si recircula caldura in spatii cu nevoi termice diferite si permite functionarea simultana in regim de incalzire si racire, indiferent de orientarea cladirii. Mai mult, integrarea unitatilor de ventilatie contribuie la imbunatatirea calitatii aerului interior si la crearea unui mediu interior sanatos.
Flexibilitate prin tehnologia Shirudo
Noul dispozitiv de selectare a regimului de functionare (Branch Selector Box) a fost reproiectat pentru a incorpora tehnologia unica Daikin Shirudo , permitand instalarea in spatii de pana la 7 metri patrati, fara a fi necesare calcule complicate sau masuri suplimentare pentru controlul agentului frigorific. Software-ul de proiectare Web Xpress de la Daikin, combinat cu tehnologia Shirudo, asigura o selectie rapida si usoara a sistemului si o proiectare pentru integrarea in orice tip de spatiu.
VRV 5 are cea mai larga gama de capacitati de pe piata, de pana la maximum 75,8 kW, reusind astfel sa acopere nevoile cladirilor de dimensiuni medii si mari cu un singur sistem.
Noua gama este completata cu unitati interioare VRV cu R-32, special concepute pentru a fi incadrate in toate configuratiile posibile de spatii. Casetele suspendate de tavan, unitatile necarcasate de plafon fals cu presiune statica externa (ESP) medie si ridicata si unitatile de perete se numara printre optiunile existente. Gama beneficiaza de diversitate si in privinta capacitatilor care variaza de la 1,1 kW la 31,5 kW si care acopera toate dimensiunile de spatii.
Sustenabilitatea si inovatia sunt parti integrante importante din Viziunea Daikin privind mediul pentru 2050. Noul sistem VRV 5 cu recuperarea caldurii este proiectat conform principiilor Daikin, reusind astfel sa maximizeze eficienta cladirii cu o amprenta redusa la minimum asupra mediului.
„In calitate de lider al industriei, ne asumam responsabilitatea de a accelera transformarea durabila a pietei HVAC-R prin furnizarea unui mediu interior sanatos si confortabil utilizand puterea aerului. Ramanem un partener de incredere, motiv pentru care actiunile noastre de acum stabilesc relatii de afaceri pe termen lung cu partile interesate si clientii pietei, sustinand in continuu toate eforturile pentru atingerea atat a obiectivelor partenerilor cat si propriile obiective de sustenabilitate. In calitate de producator, am redus deseurile prin scheme de economie circulara precum LOOP by Daikin, iar prin dezvoltarea de noi solutii inovatoare, inclusiv VRV 5 cu tehnologia Shirudo, reducem si mai mult amprenta noastra de carbon”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin Romania.
 
ALLBIMALLBIMhiltiman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
viarom
leviatan
MAKITA
Acvatot 2019
leviatan
noark
ERBASU CONSTRUCT
grundfos
rigips
BALTIC
Ubitech
CDS
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
BA 2023
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica