Agenda Constructiilor
Vineri, 31 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Sustenabilitate - HORNBACH a contribuit la construirea unei case pentru o familie in dificultate
HORNBACH a contribuit la construirea unei case pentru o familie in dificultate
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 21 Sep 2021 11:28
Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, isi continua stategia de responsabilitate sociala prin noi initiative ce au ca principal scop ajutorarea persoanelor aflate in dificultate. Una dintre cele mai noi actiuni intreprinse de Hornbach alaturi de Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria a fost construirea, in timp record, a unei case destinate unei familii formate din 3 adulti si 2 copii minori.
„Inca de la intrarea pe piata din Romania am investit permanent in actiuni de responsabilitate sociala si ne-am concentrat, in principal, pe ajutorarea comunitatilor locale si a persoanelor aflate in dificultate. Toate initiativele intreprinse confirma angajamentul Hornbach de a privi cu seriozitate si empatie problemele sociale si de mediu”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General Hornbach Romania.
Astfel, in primavara acestui an, Hornbach a contribuit, alaturi de Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria dar si de alti sponsori, la ajutorarea unei familii aflate in dificultate din Corbeanca, judetul Ilfov. Familia, formata din strabunica, bunica, mama si doi copii - unul de 12 ani si unul de 1 an cu numeroase probleme de sanatate - locuia intr-o casa din lut, cu o singura camera, ce servea drept bucatarie, baie si dormitor. Dupa mai putin de 6 luni, aceasta locuinta a devenit doar o amintire pentru familia din Corbeanca care, cu ajutorul Hornbach, are acum o casa noua dotata cu toate utilitatile, cu doua camere, baie, bucatarie, dar si o sera cu legume deja plantate.
„Atunci cand am descoperit acest caz, tot ce speram sa putem face din fondurile stranse era sa le aducem apa curenta, sa construim o baie si poate, cu putin noroc, o chicineta unde mama sa poata gati altfel decat pe jos sau pe o scandura pusa pe doua scaune. Insa, aparitia Hornbach in acest proiect a schimbat tot! Nu doar ca a acoperit peste 65% din fondurile necesare intregii lucrari, dar profesionalismul cu care trateaza orice lucrare in care se implica ne-a provocat sa gasim solutii pentru a transforma acest proiect intr-o adevarata locuinta. Cel mai mult m-a impresionat atitudinea pe care a avut-o in momentul in care, in timpul lucrarilor, bordeiul initial, cel de lut, pe langa care se construiau noile depenindinte, pur si simplu s-a daramat, iar echipa a decis ca trebuie sa reconstruiasca camera respectiva, de data aceasta bine si temeinic. Astfel, familia sarmana poate de acum sa isi creasca cele doua fetite in mod civilizat. Sunt foarte recunoscatoare Hornbach”, a afirmat si Cristiana Mateoiu, Director Executiv Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria.
Proiectul a reprezentant o provocare pentru Hornbach, care a asigurat majoritatea materialelor necesare constructiei, dar si manopera. In acest sens, valoarea totala a donatiei s-a situat la aproximativ 40.000 de euro.
„Ne bucuram ca, mai presus de orice, am adus zambetul pe buze unor persoane aflate in dificultate si ca am oferit unor copii posibilitatea de a creste si a se dezvolta intr-un mediu armonios”, a incheiat Mugurel-Horia Rusu.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMman and machineVideoConfAC-iulhiltiTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
leviatan
Acvatot 2019
FRONTALE
BALTIC
CDS
MAKITA
leviatan
strabag nivel 1
rigips
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
Ubitech
BMI_Icopal

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023