Agenda Constructiilor
Marti, 09 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Sustenabilitate - Schneider Electric, inclusa in topul companiilor care investesc in sustenabilitate
Schneider Electric, inclusa in topul companiilor care investesc in sustenabilitate
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 15 Sep 2021 12:21
Schneider Electric, lider in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, este inclus in clasamentul de top pentru performanta in sectorul sau de catre Vigeo Eiris (V.E), principala agentie europeana de rating pentru mediu, social si guvernare (ESG) si parte a Moody's Grup. Schneider a fost, de asemenea, inclus printre cei mai sustenabili lideri mondiali in review-urile de la jumatatea anului, pentru indicii FTSE4Good si Euronext Vigeo Eiris.
In prima parte a anului, Schneider Electric a fost recunoscuta ca fiind cea mai sustenabila companie din lume in 2021, titlu acordat de Corporate Knights Global 100 Index.
Clasamentul recent realizat de V.E si includerea in indexul FTSE4Good sunt o dovada a eforturilor continue ale grupului in materie de sustenabilitate, care pot fi observate din raportul recent realizat de companie despre progresul semestrial. Schneider Electric actioneaza pentru fundamentarea si implementarea obiectivelor Schneider Sustainability Impact (SSI) 2021-2025, lansate in luna ianuarie a acestui an. Raportul a evidentiat cateva realizari cheie pentru grup, cum ar fi procentul de 91% din-tre cei mai importanti 1000 de furnizori ai sai care s-au alaturat proiectului lansat recent „Zero Carbon Project”, care isi propune sa reduca amprenta de CO2 a operatiunilor companiei pana in 2025. Pana in acest an, Schneider si-a ajutat si clientii sa economiseasca si sa evite generarea a 302 milioane de tone de emisii de CO2, incepand din 2018, si continua sa-i sustina pe acestia in atingerea pro-priilor obiective de sustenabilitate.
Clasamentul V.E pozitioneaza Schneider Electric pe primul loc, in sectorul componentelor electronice si al echipamentelor, intre cele mai bune companii din Europa, cu un scor de 71/100 (fata de o medie sectoriala de 39/100) si o crestere de cinci puncte fata de anul precedent. V.E. isi efectueaza eval-uarile la fiecare doi ani, pe baza informatiilor care acopera 23 de domenii de interes, de la schimbarile climatice, sanatatea, siguranta si problemele de mediu pana la drepturile omului si ale muncii. Datorita acestui rating, Schneider Electrica a confirmat, de asemenea, includerea sa in indicii Euronext V.E: World 120, Europe 120, Eurozone120 si France 20, care reunesc companiile cotate cu cele mai mari ranguri in ceea ce priveste performanta lor legata de responsabilitatea corporativa.
In plus, seria FTSE4Good, care realizeaza clasamente ale companiilor de top, de doua ori pe an, in ceea ce priveste practicile ESG si transparenta, a inclus Schneider in clasament pentru al saselea an dupa primul review semestrial al FTSE4Good in 2021. Grupul a obtinut 4,5/5, comparativ cu me-dia sectorului de 2,1 si isi mentine scorul de anul precedent.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IUNIE
/IULIE 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
FRONTALE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
viarom
rigips
CELCO 2020
Ubitech
leviatan
hidroplasto
BMI_Icopal
hilti
CONCEPT STRUCTURE
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere