Agenda Constructiilor
Luni, 23 Noiembrie 2020
Home - Stiri - Sustenabilitate - Emilia Mladin: Scopul proiectelor de renovare este confortul si sanatatea ocupantilor
Emilia Mladin: Scopul proiectelor de renovare este confortul si sanatatea ocupantilor
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 30 Oct 2020 15:03
"Renovarea energetica a cladirilor este prioritatea numarul unu la nivelul intregii Europe. Este un sector care se poate aborda etapizat, vedem ca vin si banii. 13 miliarde de euro nu reprezinta o suma atat de mare. Totul este sa incepem si sa atragem si bani din fondul privat, pentru ca in atata proprietate privata cata detine Romania nu putem sa facem totul din bani publici. Nici nu ar fi corect si nici nu ar responsabiliza proprietarii de imobile, fie ca sunt privati sau de stat. De asemenea, este foarte important ca, pe langa renovarea energetica, sa aducem cladirile la un nivel de confort si de sanatate printre utilizatori, sa nu economisim energia de dragul energiei. Nu trebuie sa uitam, in tot acest demers, ca acesta este primul rol al cladirilor, de a asigura confort si sanatate utilizatorilor. Apoi, respectand aceste doua cerinte, sa vedem cum putem utiliza cat mai putina energie din combustibili fosili", a declarat Emilia-Cerna Mladin, Presedintele AAECR - Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania, in contextul participarii la videoconferinta EURO-Constructii ce a avut loc ieri, 29 octombrie.
Dansa a reiterat importanta crearii unei baze de date in care sa fie inregistrate certificatele de performanta energetica in asigurarea ca renovarile ce vor fi realizate vor fi intr-adevar performante energetic.
"Mai trebuie precizat ca, din pacate, Romania nu are inca o baza de date in care sa fie inregistrate toate certificatele de performanta energetica, in care toate certificatele si rapoartele de audit sa primeasca un numar sau un cod unic astfel incat sa poata fi identificate, ceea ce ar responsabiliza foarte mult auditorii. Se elibereaza o serie de documente care nu sunt urmarite. Baza de date este absolut esentiala si ne oferim sprijinul sa punem la punct aceasta baza de date, care exista in aproape statele membre", a precizat Emilia-Cerna Mladin.
Cea de-a treia editie a seriei de video-conferinte EURO-Constructii, organizata de publicatia Agenda Constructiilor, a avut loc pe 29 octombrie 2020 si a avut ca subiect de dezbatere "Ce influenta vor avea Planul European Renovation Wave si Programul de finantare Casa Eficienta Energetic pe piata de constructii si in domeniile conexe?".
Evenimentul, ce s-a derulat pe o perioada de aproximativ 4 ore, s-a bucurat de interesul unui numar foarte mare de urmaritori, specialisti in proiectare, constructie si auditori energetici, atingand aproape 2.000 de vizualizari pe Facebook si peste 200 pe Youtube. Partenerii videoconferintei sunt ROCKWOOL Romania, Rehau Polymer Romania, Hilti Romania, Aluprof, CAD-PLAN, Habitat for Humanity si Velux.
Inregistrarea video-conferintei poate fi urmarita aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octALLBIMAUTODESKCOVID-19VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
rigips
CELCO 2020
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere