Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Sustenabilitate - TUV Rheinland certifica metoda de calcul si raportare BASF a amprentei de carbon
TUV Rheinland certifica metoda de calcul si raportare BASF a amprentei de carbon
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 12 Oct 2023 13:31
Tot mai multi clienti solicita un raport detaliat privind amprenta de carbon a produselor BASF pe care le folosesc – de la talpi pentru adidasi, la panouri izolatoare, pana la detergenti. La sfarsitul lunii septembrie, agentia germana de inspectie tehnica TÜV Rheinland a certificat ca metoda BASF de calculare si raportare a amprentei de carbon a produsului (PCF) respecta pe deplin cerintele specificate de Together for Sustainability (TfS). BASF este prima companie care isi aliniaza sistemul de calcul PCF complet automatizat cu regulile TfS.
La sfarsitul anului 2022, in initiativa lor comuna, Together for Sustainability, 47 de companii din industria chimica, inclusiv BASF, au convenit asupra unui standard global uniform pentru calcularea PCF-urilor. Amprenta de carbon a produsului ofera informatii importante pentru directionarea emisiilor in lantul valoric. Prin calculul PCF, BASF ofera clientilor sai o transparenta mult mai mare cu privire la emisiile specifice fiecarui produs BASF utilizat.
"BASF este prima companie pentru care TÜV Rheinland a putut sa certifice conformitatea TfS a unui intreg sistem de calcul PCF, la o astfel de scara”, a spus Susanne Jorre, manager de durabilitate la TÜV Rheinland. De la inceputul lunii octombrie, clientii BASF vor primi toate PCF-urile si un raport conform TfS, care va include noua declaratie TÜV.
 
 
Suntem mandri sa fim un pionier in calcularea automata a PCF si sa ne putem sprijini clientii in atingerea obiectivelor de emisii de CO2. Fiind capabili sa calculam PCF-urile tuturor celor 45.000 de produse de vanzari folosind o metoda conforma cu TfS, am atins o noua etapa in dezvoltarea noastra", declarat Dr. Christoph Jakel, Vicepresedinte Corporate Sustainability la BASF.
Together for Sustainability (TfS) este o initiativa globala fondata de companii din industria chimica, avand ca scop evaluarea, auditarea si imbunatatirea practicilor de sustenabilitate din cadrul lanturilor globale de aprovizionare. Programul se bazeaza pe principiile Responsible Care® si pe Pactul Global al ONU si a devenit o organizatie globala cu reprezentare regionala in Asia si in America de Nord si de Sud.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
viarom
rigips
MAKITA
CDS
quadratum
noark
theda mar
top 500
leviatan
Acvatot 2019
Ubitech
strabag nivel 1
top 500
ERBASU CONSTRUCT
top 500
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu