Agenda Constructiilor
Luni, 24 Februarie 2020
 
Home - Stiri - Sustenabilitate - KLAUS IOHANNIS: Romania isi va amplifica eforturile pentru o dezvoltare durabila
KLAUS IOHANNIS: Romania isi va amplifica eforturile pentru o dezvoltare durabila
Sustenabilitate Publicat de Elena Icleanu 27 Sep 2019 15:30
Romania isi va amplifica eforturile pentru realizarea obiectivelor de dezvoltare durabila pana in 2030, unul dintre pasi fiind accelerarea implementarii coalitiei pentru dezvoltare durabila, a transmis presedintele Klaus Iohannis, intr-un discurs sustinut miercuri, la New York.
Seful statului a evidentiat, in cadrul Forumului Politic la Nivel Inalt (HLPF) pe tema "Accelerarea implementarii agendei 2030 pentru dezvoltare durabila" - Panelul "Partnerships for Sustainable Development", principalele actiuni intreprinse de Romania pentru sustinerea Agendei pentru Dezvoltare Durabila.
"Sunt in curs de desfasurare eforturi pentru a lansa un Cod al Sustenabilitatii, in parteneriat cu reprezentantii sectorului privat, dedicat orientarii activitatii economice in conformitate cu politicile de mediu si sociale. (…) Va asigur ca Romania isi va amplifica eforturile pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila pana in anul 2030, cu intentia de a se asigura ca atat generatiile de acum, cat si cele viitoare vor putea trai intr-o lume sustenabila", a transmis presedintele Klaus Iohannis.
Pentru a beneficia de contributia societatii civile, Coalitia pentru dezvoltare durabila, care va include reprezentatii cei mai activi in acest domeniu, este in curs de operationalizare. Coalitia Romania Sustenabila (CRS) a fost infiintata in cadrul Ambasadei Sustenabilitatii in Romania (ASR) ca urmare a planului de implementare si monitorizare a Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila. Printre membrii acesteia se afla mari companii private, IMM-uri, organizatii reprezentative ale societatii civile, dar si reprezentanti ai mediului academic, diplomatic si Media. CRS a fost lansata in 2019, cu scopulde a oferi o baza de consultare solida cu Guvernul si alte institutii publice pe teme care au impact asupra dezvoltarii sustenabile a Romaniei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADTeraSteelghid_proiectareallbim

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere