Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - EINHELL: Vanzarile cresc puternic atat la nivel mondial, cat si pe piata autohtona
EINHELL: Vanzarile cresc puternic atat la nivel mondial, cat si pe piata autohtona
Utilaje & Echipamente Publicat de Ovidiu Stefanescu 07 Iun 2019 06:52
Furnizorul german de scule electrice Einhell a realizat in anul fiscal 2018 vanzari de 577,9 milioane de euro, in crestere cu 4,4% de la 553,4 milioane de euro cat anunta in exercitiul financiar precedent. Veniturile operationale corespunzatoare au cumulat 36,2 milioane de euro (fata de 35,7 milioane de euro in 2017), aferente unei marje de 6,3%. Aceasta a dus la obtinerea unui profit net de 26 milioane de euro, ceea ce reprezinta un record absolut pentru Einhell. De asemenea, raportul mai evidentiaza o structura extrem de solida a bilantului, reflectata de o rata a capitalului de 53%.
Insa, cu prilejul conferintei pietei de capital din M√ľnchen – Germania, care a avut loc in luna mai, oficialii Einhell Group au anuntat ca rezultatele financiare preliminare din primul trimestru a.c. s-au plasat usor sub tinta propusa. Astfel, corporatia a generat o cifra de afaceri de aproape 157 milioane de euro in ianuarie-martie 2019, in crestere, totusi, fata de cele 153,7 milioane de euro din perioada similara a anului trecut. Insa, trebuie subliniat ca, desi prognoza aferenta exercitiului financiar in curs nu se modifica, vanzarile realizate pana in prezent se afla sub estimarile initiale. Castigurile inainte de achitarea taxelor s-au plasat, cel mai probabil, la 9,4 milioane de euro (neincadrandu-se in planul bugetar aprobat de actionari), iar in trimestrul intai din 2018 acestea au fost de 11,7 milioane de euro. Managerii Einhell explica aceasta situatie prin prisma faptului ca reducerea stocului, incepand cu semestrul al doilea din 2018, cu efectul asociat al diminuarii marjei de profit brut, intr-un mediu de afaceri deosebit de dur si competitiv, reprezinta principalul motiv al scaderii rentabilitatii. Totusi, costurile operationale si alte categorii de cheltuieli s-au incadrat in bugetul estimat, cel putin pana in prezent. Insa, numai pentru luna aprilie 2019, din fericire, s-a inregistrat o cifra de afaceri record, de 60 de milioane de euro, comparativ cu 54,3 milioane de euro in aprilie 2018.
Pentru 2019, expertii grupului estimeaza faptul ca cifra de afaceri va atinge 605 milioane de euro, iar marja profitului brut se va situa in jurul valorii de 6,5%. O explicatie a evolutiei accelerate din ultima perioada este data de succesul remarcabil de piata al produselor din gama Power X-Change, fapt demonstrat inclusiv de majorarea ponderii acestora in cifra de afaceri. Subsidiara din Romania a anuntat pentru 2018 o cifra de afaceri de 30,78 milioane de lei, in crestere cu peste 3,9% fata de anul anterior. De peste 15 ani, sculele de la Einhell sunt livrate pe plan national prin intermediul retelelor de bricolaj si cash&carry, fiind de asemenea disponibile la distribuitorii profesionisti si in magazinele online. Portofoliul de produse este extins si cuprinde o gama larga de masini si scule electrice, sisteme de tehnologie a apei, instalatii de aer comprimat si diverse materiale consumabile. In ceea ce priveste service-ul, acesta este asigurat in garantie si in postgarantie atat in Bucuresti, cat si prin punctele agreate din tara.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
noark
rigips
CDS
EDIT-Structural
Acvatot 2019
viarom
ness project
siniat
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
quadratum
leviatan
strabag nivel 1
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander