Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - ANALIZA: 57% din sculele electrice importate in 2017 provin din Uniunea Europeana
ANALIZA: 57% din sculele electrice importate in 2017 provin din Uniunea Europeana
Utilaje & Echipamente Publicat de AG&F 17 Iul 2018 15:52
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de scule electrice (in anul 2017) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de scule electrice, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de masini de gaurit, ferastraie si masini de polizat/slefuit, in particular. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in cadrul a numeroase diagrame constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de unelte electrice, in contextul economic actual. La fel ca in editiile precedente ale publicatiei Info-Scule Electrice, cea actuala include o serie de diagrame suplimentare cu ajutorul carora se analizeaza evolutia pretului mediu de import, luand in considerare anumiti indicatori de referinta. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Importul de unelte electrice din 2017 reprezinta 84,5% din valoarea consemnata in anul de varf 2008
Potrivit datelor statistice, in 2017, s-a importat un numar semnificativ de scule electrice, a caror valoare reprezinta o crestere de 22,87% in comparatie cu 2016. In ceea ce priveste dinamica domeniului specific, calculat pe o baza anuala, desi se spera initial intr-o crestere accentuata inca din 2013, abia ulterior acest fapt a devenit realitate, astfel incat, actualmente, intervalul ianuarie-decembrie 2015 a fost cel mai optim moment (ca ritm) pentru firmele din bransa, deoarece s-a inregistrat o crestere de aproape 60% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent. Acest nivel a surclasat, totodata, recordul anterior (ca ritm ascendent), situat la +54% si consemnat in anul 2007, chiar daca, in acel moment, baza comparativa din 2006 era relativ redusa. Totodata, in perioada analizata, reprezentata de anul trecut, ponderea importurilor din tarile UE a coborat la 57% din total (fata de 65% in 2016), iar livrarile directe de la producatorii asiatici s-au majorat, la o cota de circa 42%, fata de 34% in anul precedent, in timp ce operatiunile efectuate din alte tari europene (din afara spatiului comunitar) raman aproape inexistente. Ca structura, marcile germane sunt apreciate pozitiv si au inca un impact deosebit in randul beneficiarilor din Romania, desi, spre deosebire de alti ani, importatorii din aceasta tara au pierdut prima pozitie in clasamentul surselor de provenienta (cu 23% din total, in 2017, fata de 39% pentru 2016). Cota furnizorilor germani a fost, astfel, subminata de vanzarile de unelte originare din China (31%), care le-au devansat deja cu mult, in cazul a doua segmente, pe cele livrate din Germania. Se observa, astfel, ca numai in ceea ce priveste masinile de slefuit si polizat firmele germane au reusit sa-si mentina suprematia (cu 35%), situatia fiind similara ultimilor ani. Dinamica optima a importurilor din Germania trebuie sa fie totusi luata in considerare, chiar daca nivelul valoric al acestora s-a diminuat cu -5,9%, fata de 2016. Comentariile pe care se bazeaza analiza importurilor de masini de gaurit, ferastraie electrice si masini de polizat/slefuit sunt insotite de numeroase diagrame relevante, cu privire la structura pietelor de import/export, la valoarea operatiunilor comerciale specifice si la pretul mediu. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
rigips
MAKITA
concelex
EDIT-Structural
quadratum
ness project
leviatan
Ubitech
CDS
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
noark
viarom
theda mar

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander