Agenda Constructiilor
Marti, 05 Iulie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - Eurobarometru: Majoritatea romanilor aproba raspunsul UE la razboiul din Ucraina
Eurobarometru: Majoritatea romanilor aproba raspunsul UE la razboiul din Ucraina
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 06 Mai 2022 08:54
Un sondaj Eurobarometru Flash realizat in toate statele membre ale UE, publicat ieri, arata un larg consens in randul cetatenilor UE in favoarea raspunsului Uniunii la invadarea Ucrainei de catre Rusia.
Majoritatea romanilor considera ca, de la inceputul razboiului, UE a dat dovada de solidaritate (78%), reactia sa fiind caracterizata de unitate (70 %) si rapiditate (64%).
In plus, 63% dintre respondentii romani sunt multumiti de cum a reactionat UE (media europeana fiind de 52%), iar 82% dintre acestia se declara satisfacuti de reactia cetatenilor romani de la inceputul razboiului (peste media europeana de 69%).
Majoritatea europenilor considera ca, de la inceputul razboiului, UE a dat dovada de solidaritate (79 %), reactia sa fiind caracterizata de unitate (63%) si rapiditate (58%).
Respondentii sunt in marea lor majoritate in favoarea sprijinului ferm pentru Ucraina si poporul sau. In mod concret, peste noua din zece respondenti (93%) aproba acordarea de sprijin umanitar persoanelor afectate de razboi. 88% dintre europeni sunt de acord cu ideea de a primi in UE persoane care fug din calea razboiului. 80% aproba sprijinul financiar acordat Ucrainei. 66% sunt de acord ca „Ucraina ar trebui sa adere la UE atunci cand este pregatita”, 71% considera ca Ucraina face parte din familia europeana, iar 89% se simt solidari cu cetatenii ucraineni.
Sprijinul pentru sanctiunile impuse Rusiei in urma atacului sau militar impotriva Ucrainei este, de asemenea, foarte ridicat. Marea majoritate a europenilor (80%) aproba sanctiunile economice impotriva Rusiei. 79% dintre europeni aproba sanctiunile impotriva oligarhilor rusi pentru a impune costuri economice si politice clare elitei politice ruse responsabile de invazie.
Doua treimi dintre europeni (67%) aproba faptul ca UE finanteaza achizitionarea si furnizarea de echipamente militare Ucrainei. In plus, 75% considera ca razboiul din Ucraina arata ca "avem nevoie de o cooperare militara sporita in cadrul UE".
Sondajul arata, de asemenea, un sprijin larg pentru actiunile UE in domeniul energiei care vizeaza eliminarea dependentei de combustibilii fosili rusi. Exista un larg consens cu privire la reconstituirea stocurilor de gaze ale UE pentru a evita riscurile de penurie pentru iarna urmatoare (86%), cu privire la adoptarea de catre UE a unor masuri de crestere a eficientei energetice a cladirilor, a transporturilor si a marfurilor (85%), precum si cu privire la faptul ca investitiile in energiile din surse regenerabile au devenit mai urgente din cauza razboiului din Ucraina (84%). 90% dintre europeni sunt de acord ca ar trebui luate masuri la nivel european pentru a limita impactul cresterii preturilor la energie asupra consumatorilor si a intreprinderilor. 86% dintre respondentii europeni afirma ca cresterea preturilor la energie are un impact semnificativ asupra puterii lor de cumparare.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CELCO 2020
hidroplasto
rigips
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
Acvatot 2019
BMI_Icopal
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
hilti
viarom
MAKITA
strabag nivel 1
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere