Agenda Constructiilor
Joi, 21 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Actualitatea interna - INS: Majorarile de preturi din constructii continua pana cel putin in octombrie
INS: Majorarile de preturi din constructii continua pana cel putin in octombrie
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 27 Aug 2021 11:38
Potrivit estimarilor de la finalul lunii august 2021, activitatea de constructii se va mentine pe un trend crescator, marcat de majorarea volumului productiei (sold conjunctural +11%) si a preturilor lucrarilor (sold conjunctural +38%). Totodata, managerii estimeaza o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +3%). Evolutia favorabila a sectorului se va mentine cel putin pana in luna octombrie a.c., conform previziunilor Institutului National de Statistica (INS) pentru perioada august - octombrie 2021.
Soldul conjunctural indica perceptia managerilor intreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen si nu trebuie confundata cu ritmul cresterii sau scaderii oricarui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obtinut ca diferenta intre procentajul managerilor care au ales varianta pozitiva a fenomenului si procentajul celor care au indicat varianta negativa, precizeaza analistii.
Documentul statistic indica evolutii semnificative in toate sectoarele economiei, dar si majorari generalizate de preturi.
 
Industria prelucratoare
In cadrul anchetei de conjunctura din luna august 2021, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +6%). Pentru activitatea de fabricare a echipamentelor electrice se estimeaza cea mai mare crestere (sold conjunctural +20%), urmata de activitatile de fabricare a produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +16%). Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucratoare. Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza crestere in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +22%).
 
 
Comertul cu amanuntul
In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +17%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere moderata (sold conjunctural +15%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +13%). Managerii societatilor comerciale estimeaza crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +32%).
 
Serviciile
Conform estimarilor din luna august 2021, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +10%). In sectorul de servicii se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +4%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +9%).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iulgamma_2021jungheinrich
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Ubitech
leviatan
rigips
hilti
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
cv water 2021
leviatan
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
bienala
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere