Agenda Constructiilor
Luni, 25 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Actualitatea interna - MDLPA: 2,39 miliarde de lei la rectificarea bugetara, pentru investitii si dezvoltare
MDLPA: 2,39 miliarde de lei la rectificarea bugetara, pentru investitii si dezvoltare
Actualitatea interna Publicat de AG&F 07 Sep 2021 14:59
Fonduri, in valoare totala de 2,39 miliarde de lei, pentru investitii locale si de interes national, locuinte sociale si sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii, au fost aprobate, la propunerea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, in sedinta de astazi a Guvernului. Executivul a luat o decizie privind rectificarea bugetara.
Cseke Attila a aratat: „Ministerul Dezvoltarii a primit 200 de milioane de lei pentru investitii majore, derulate prin Compania Nationala de Investitii aflata sub autoritatea MDLPA.”
Totodata, ministerul va putea cheltui, pentru investitiile locale, finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala, 2 miliarde de lei, in acest an. Dupa cum este cunoscut, executia bugetara a Ministerului Dezvoltarii pentru aceste doua programe este de 100%. „Ministerul Dezvoltarii a utilizat toate resursele financiare pe care le-a avut la dispozitie pentru aceste investitii, de aceea a fost nevoie de suplimentarea fondurilor la rectificarea bugetara”, a aratat Cseke Attila. Ministrul a adaugat ca rectificarea prevede si credite de angajament in valoare de 3 miliarde de lei pentru investitiile finantate prin PNDL, peste alocarea de 2 miliarde de lei.
Inca vor putea fi semnate contracte de finantare in acest an in cadrul programului Anghel Saligny, adoptat recent, care prevede constructia si modernizarea retelelor de apa, canalizare, gaze si drumuri. Au fost aprobate credite de angajament, in valoare de 3 miliarde de lei, pentru acest program de investitii. „Ministerul Dezvoltarii va finaliza in curand normele de aplicare pentru acest program de investitii, iar cererile de finantare pot fi depuse si aprobate inca in acest an datorita rectificarii bugetare care contine fondurile necesare aferente. Adoptarea programului de investitii Anghel Saligny, inainte de rectificarea bugetara, a fost necesara pentru ca astfel am avut posibilitatea de a aloca si fonduri pentru acest program”, a explicat ministrul.
Ministerul Dezvoltarii aloca, conform rectificarii bugetare, 750 de milioane de lei pentru supracontractarea cererilor de finantare depuse de intreprinderile mici si mijlocii, prin Programul Operational Regional. Astfel, antreprenorii care au depus cereri, dar nu au primit finantare din cauza fondului epuizat, pot acum accesa fonduri pentru dezvoltarea intreprinderilor.
Ministerul va putea construi locuinte sociale. Bugetul prevazut prin rectificare, in acest sens, este de 30 de milioane de lei. Totodata, 1,6 miliarde de lei credite de angajament au fost aprobate pentru acoperirea costurilor marite aferente materialelor de constructii, in cazul proiectelor finantate de MDLPA, a conchis ministrul Cseke Attila.
 
VideoConfAC-iulgamma_2021jungheinrichTERAPLASTALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
In curand editia
OCTOMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
hidroplasto
rigips
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Acvatot 2019
hilti
cv water 2021
leviatan
CELCO 2020
Ubitech

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
econet
AHK 2018
bienala
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere