Agenda Constructiilor
Duminica, 12 Iulie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - PROIECTAREA spitalelor regionale Iasi, Cluj si Craiova incepe din septembrie 2020
PROIECTAREA spitalelor regionale Iasi, Cluj si Craiova incepe din septembrie 2020
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 14 Nov 2019 09:00
In cadrul conferintei sustinute inaintea inceperii sedintei Guvernului din data de 13 noiembrie 2019, premierul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului Sanatatii, Victor Costache, sa faca o informare legata de starea spitalelor regionale.
„Datele sunt clare; vestea buna este ca toate cele trei proiecte au avize de constructie si de mediu. Nu exista litigii. La data de 12 noiembrie a.c., s-a finalizat incarcarea in MySMIS pentru proiectul de la Cluj, in octombrie a fost incarcat cel de la Iasi, care este si cel mai avansat, iar in decembrie, mai degraba la sfarsitul lunii noiembrie, inceputul lui decembrie, vom finaliza incarcarea MySMIS pentru Craiova. Ce inseamna asta, din punct de vedere al calendarului acestor proiecte? Practic, in 15 decembrie, se va semna contractul de finantare, primul contract de finantare al spitalului de la Iasi, urmand ca, la sfarsitul lui decembrie, cel tarziu inceputul lui ianuarie, sa se semneze la Cluj si, la sfarsitul lui ianuarie, inceputul lui februarie, se va semna pentru Craiova...”, a explicat Victor Costache.
Intrebat de premier ce sistem de licitatie va alege Ministerul Sanatatii pentru FIDIC, daca se liciteaza separat proiectarea si dupa aceea executia sau se va adopta sistemul design & build, ministrul de resort a aratat ca „recomandarea de la Comisia Europeana a fost pentru o dezvoltare in doua faze, o prima faza de proiectare si o a doua faza de executie”.
„Ca termene, previzionam semnarea contractelor pentru proiectare in iunie - Iasi, in iulie – Cluj si in septembrie - Craiova, dupa care se va intra intr-o faza de un an, conform termenelor legale de proiectare, iar apoi, se va trece la faza a doua de executie”, a adaugat Victor Costache.
In finalul acestei discutii, inainte de a trece la dezbaterea proiectelor aflate pe ordinea de zi a sedintei, prim-ministrul Guvernului Romaniei i-a recomandat lui Victor Costache sa se coreleze cu ministrul Fondurilor Europene, „astfel incat sa nu riscam sa pierdem finantarea care ne-a fost pusa la dispozitie de Uniunea Europeana”.
De altfel, inca din cursul zilei de marti, 12 noiembrie 2019, Ministerul Sanatatii a anuntat printr-un comunicat ca a transmis Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional (AMPOR) cererea de finantare pentru Spitalul Regional de Urgenta Cluj. Potrivit comunicatului, procedura de achizitie publica de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional de Urgenta Cluj este in pregatire, dar proiectul Spitalului Regional de Urgenta Iasi este cel mai avansat, fiind trimisa deja la AMPOR cererea de finantare in luna octombrie a.c. In paralel, ministerul a demarat procedura de achizitie publica pentru achizitia de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic, dupa cum se arata in comunicat. In luna noiembrie, la solicitarea Ministerului Sanatatii, au fost aprobati, prin Hotarare de Guvern, indicatorii tehnico-economici ai Spitalului Regional de Urgenta Craiova, iar pana la inceputul lunii decembrie 2019 se va transmite la AMPOR si cererea de finantare pentru acest proiect.
In finalul sedintei, seful cancelariei premierului, Ionel Danca, a anuntat ca, printre alte acte normative, membrii Executivului au aprobat Hotararea Guvernului pentru modificarea pct. 3.5 din Metodologia de analiza cost-beneficiu pentru investitiile in infrastructura de apa, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 677/2017, respectiv Hotararea Guvernului privind utilizarea fondurilor alocate din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru decontarea cheltuielilor eligibile aferente operatiunilor de urgenta si de recuperare intreprinse in scopul inlaturarii pagubelor provocate de dezastre naturale in Romania. Pentru informatii suplimentare, www.guv.ro
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTeraSteelbluebeamAUTODESKCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
Acvatot 2019
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
elmas 2017

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere