Agenda Constructiilor
Marti, 03 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - AMCHAM: Infiintarea Agentiei pentru Investitii va reorienta economia catre investitii
AMCHAM: Infiintarea Agentiei pentru Investitii va reorienta economia catre investitii
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 03 Nov 2022 12:32
Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) saluta infiintarea Agentiei Romane pentru Investitii si Comert Exterior si isi exprima increderea in operationalizarea cu celeritate a acestei structuri intr-o arhitectura institutionala care sa asigure un impact pozitiv similar cu cel din tarile in care o asemenea agentie functioneaza cu succes.
In contextul unui apetit in crestere al investitorilor pentru tara noastra si pentru a valorifica trendul de relocare a capacitatilor industriale mai aproape de pietele de consum, Romania are nevoie de o agentie solida si profesionista, cu anvergura necesara mentinerii si atragerii de capital si de activitati economice cu valoare adaugata mare.
“Crearea agentiei pentru investitii este o veste foarte buna pentru comunitatea de investitori si un important pas inainte pentru atragerea de noi investitii. Romania avea nevoie acuta de un „one stop shop” pentru investitii, de acea platforma unica care asigure dialogul cu investitorii, si sa raspunda nevoilor acestora. Indiferent daca au ales deja tara noastra si vor sa se extinda sau doar analizeaza oportunitatile, toti investitorii vor fi interesati de masura in care Romania asigura un cadru echitabil, transparenta, predictibilitate si conditii de piata competitive.. In plus, incorporarea dimensiunii de export in aceasta agentie indica o orientare spre echilibrarea balantei comerciale a Romaniei, ceea ce este indiscutabil benefic pentru economie, a punctat Ionut Simion, Presedintele AmCham Romania.
Pe termen mediu si lung, Agentia Romana pentru Investitii si Comert Exterior este un element necesar si in perspectiva obiectivului de schimbare a modelului economic al Romaniei bazat pe consum prin utilizarea investitiilor drept vector pentru o dezvoltare economica sustenabila si echilibrata, si prin politici economice orientate spre competitivitate si dezvoltarea sistematica a capitalului in toate formele sale.
“Pentru ca militam de foarte multi ani pentru o agentie de investitii de anvergura, pe masura nevoilor si oportunitatilor Romaniei, AmCham s-a implicat activ si a facilitat accesul in etapa de consultare la agentiile de investitii cu rezultate remarcabile in atragerea de capital , precum cele din Cehia si Irlanda, si credem ca reprezinta modele de urmat si pentru etapa urmatoare, de operationalizare a acestei structuri. Crearea Agentiei este doar primul pas in pozitionarea Romaniei pe harta investitionala iar masura succesului sau si al nostru, ca tara, va depinde, printre altele, de o strategie implementata coerent, de catre profesionisti ” sustine Directorul executiv al AmCham Romania, Letitia Pupazeanu.
AmCham Romania va continua sa sprijine eforturile pentru intarirea capacitatii Romaniei de a consolida o oferta investitionala competitiva si de a oferi un cadru functional, modern si eficient pentru atragerea si extinderea investitiilor.
 
man and machineVideoConfAC-iulALLBIMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
MAKITA
FRONTALE
viarom
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
grundfos
Ubitech
CDS
leviatan
strabag nivel 1
rigips
noark
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
BA 2023
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica