Agenda Constructiilor
Joi, 25 Februarie 2021
 
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ANAF va finaliza dezvoltarea sistemului informatic SAF-T la jumatatea acestui an
ANAF va finaliza dezvoltarea sistemului informatic SAF-T la jumatatea acestui an
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 04 Ian 2021 12:25
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a semnat contractul privind dezvoltarea sistemului informatic SAF-T, iar finalizarea acestuia este planificata pentru luna iulie 2021. In perioada ianuarie-februarie, vor avea loc consultari intre Ministerul Finantelor si ANAF cu reprezentanti ai mediului de afaceri, dezvoltatorii de software de contabilitate si CECCAR, pentru asigurarea unei intelegeri comune a modului de implementare a sistemului. De asemenea, consultarile vor viza si analiza elementelor critice ale sistemului: capabilitatile SAF-T, impactul schimbarilor asupra sistemelor interne ale companiilor, fluxul procesului de control fiscal, standardul SAF-T, tipul de date etc.
Termenul de raportare a fisierului SAF-T de catre companii va fi definit avand la baza analizele efectuate in cadrul consultarilor, experienta altor administratii fiscale europene, dar si posibilitatile reale de ajustare a sistemelor informatice de catre companii.
"Reamintim ca ANAF, in calitate de beneficiar, implementeaza cu sprijinul Ministerului Finantelor proiectul intitulat «Consolidarea capacitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala de a sustine initiativele de modernizare» - cod SIPOCA 604. Obiectivul general al proiectului il reprezinta consolidarea capacitatii ANAF de a sustine initiativele de modernizare, prin introducerea de servicii publice electronice ce optimizeaza procesele decizionale orientate catre mediul de afaceri, inclusiv prin implementarea unui fisier standard international de audit pentru toti operatorii economici. Digitalizarea si aplicarea de standarde in colaborarea dintre administratia fiscala si contribuabili determina cresterea gradului de incredere reciproca prin asigurarea unui nivel ridicat de transparenta si predictibilitate. SAF-T va contribui la asigurarea echitatii in derularea activitatilor economice, precum si la imbunatatirea conformarii voluntare prin reducerea efortului ambelor parti in ceea ce priveste alocarea resurselor umane si materiale. In decursul urmatoarelor luni vom continua sa informam contribuabilii cu privire la implementarea SAF-T, in scopul pregatirii acestora pentru conformarea cu cerintele de export ale fisierului standard de control fiscal", arata un comunicat al ANAF.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTAUTODESKALLBIMVideoConfAC-iulgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
rigips
hilti
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere